Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: Σιδερένια σκάλα για τους μαθητές που ανεβοκατεβαίνουν γκρεμό... 800 μέτρων


Τον περασμένο Μάιο οι φωτογραφίες του βραβευμένου Κινέζου φωτογράφου Chen Jie, που έδειχναν μικρούς μαθητές ενός απομονωμένου χωριού της νοτιοδυτικής Κίνας να ανεβοκατεβαίνουν με επικίνδυνες ξύλινες σκάλες έναν γκρεμό ύψους 800 μέτρων, προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους, έγιναν viral.

Πρόκειται για τους μαθητές από το μικρό χωριό Atuler στην επαρχία Σετσουάν, το οποίο λόγω της επικίνδυνης θέσης του αποκαλείται «χωριό στο γκρεμό». Στο χωριό ζουν 72 οικογένειες που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με αγροτικές εργασίες και ανήκουν στην μειονότητα Yi, μέλη της οποίας ζουν επίσης στο Βιετνάμ και στην Ταϊλάνδη.




Όταν οι φωτογραφίες του Jie δόθηκαν στην δημοσιότητα και ο ίδιος μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μικροί μαθητές να χάσουν ακόμα και την ζωή τους σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, οι κινεζικές αρχές ευαισθητοποιήθηκαν και στις αρχές του μήνα κατασκεύασαν μια σιδερένια σκάλα, η οποία αντικατέστησε τις επικίνδυνες αυτοσχέδιες ξύλινες σκάλες.

Η νέα σκάλα μείωσε επίσης κατά μία ώρα την μέχρι πρότινος δίωρη διαδρομή των παιδιών στο σχολείο. Όμως, δεν είναι μόνο οι μαθητές που διέσχιζαν με τις αυτοσχέδιες σκάλες τον γκρεμό αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, όταν είχαν ανάγκη να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο.

  


Ο Api Jiti, επικεφαλής των 72 οικογενειών που κατοικούν στο χωριό, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα του Πεκίνου» ότι εφτά ή οχτώ χωρικοί έφυγαν από την ζωή, όταν κατά την διάρκεια της ανάβασης στον γκρεμό έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο κενό.





Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου