Σάββατο 27 Μαΐου 2017

UNICEF: Τουλάχιστον 200 παιδιά φέτος μέχρι τώρα χάθηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στις Ιταλικές ακτές


Τουλάχιστον 200 παιδιά πέθαναν στην επικίνδυνη μεταναστευτική διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία μέχρι στιγμής τη χρονιά αυτή- πάνω από ένα παιδί την ημέρα - σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της UNICEF. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τους θανάτους παιδιών εμφανίζονται καθώς οι ηγέτες των χωρών της G7 συνέρχονται στη Σικελία, μια σημαντική τοποθεσία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Τα δεδομένα για το 2017 δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, παίρνουν την επικίνδυνη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου για να φτάσουν στην Ευρώπη, παρά τους εγγενείς κινδύνους του ταξιδιού. Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 23ης Μαΐου, περισσότεροι από 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία δια θαλάσσης - αύξηση 44% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Σε αυτούς περιλαμβάνονται περίπου 5.500 ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους παιδιά - αύξηση 22% από το 2016 - τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 92% όλων των παιδιών που φθάνουν στην Ιταλία μέσω της διαδρομήςτης Κεντρικής Μεσογείου.

Πηγή: pelop. gr

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου