Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ 2011-2012


Το Μουσείο Αφής και ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος ξεκινούν μία ακόμα χρονιά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο χώρο φιλοξενείται μία πλούσια συλλογή από γύψινα αγάλματα και ανάγλυφα, όλα ακριβή αντίγραφα από πρωτότυπα έργα μαρμάρινα, χάλκινα και κεραμικά. Τα εκθέματα καλύπτουν όλες τις φάσεις της ελληνικής τέχνης από την Κυκλαδική περίοδο μέχρι και τη Βυζαντινή τέχνη. 
 
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Η βασική φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει χωρίς περιορισμούς τα εκθέματα και από αρχαιολογικής πλευράς αλλά και από την πλευρά της γλυπτικής τέχνης, ανακαλύπτοντας τα κυριότερα χαρακτηριστικά της εποχής που αντιπροσωπεύει το κάθε άγαλμα. 

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Οι εκπαιδευτικές δράσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των επισκεπτών και καλύπτουν τμήματα προσχολικής και σχολικής αγωγής. Στόχος μας είναι τόσο η βιωματική απτική ξενάγηση με τη χρήση μασκών, όσο και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα τυφλότητας. Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε ένα διαφορετικό Μουσείο και ελπίζουμε να αγγίξετε και να σας αγγίξει! 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ, πριν από την επίσκεψή σας και να προετοιμάσετε την ομάδα σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση : www.tactualmuseum.gr ή www.fte.org.gr. Σας γνωρίζουμε ότι το Εισιτήριο για όλους είναι 2 ΕΥΡΩ. Ομάδες Αναπήρων και οι Συνοδοί τους Δωρεάν.   

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Κα Ζωή Γερουλάνου (Γενική Γραμματέας Φ.Τ.Ε.)
Κα Αργυρώ Καραβίνου (Υπεύθυνη εκπ/κών προγρ/των Μουσείου Αφής)

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. θα χρειαστούνε κι άλλοιτο μουσείο αφής, αφού όλη την ώρα είναι μην εγγίζετε! Πώς μπορεί να γίνει αυτό αφού έχουμε 5 αισθήσεις! Ας το δουν οι αρμόδιοι και οι λοιποί

    ΑπάντησηΔιαγραφή