Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/9/2011


Το ΔΣ της ΔΟΕ με διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, το πλαίσιο που αποφάσισε η 80η ΓΣ του κλάδου, απαιτεί:
·       Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
·       Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.
·       1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
·       Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.
·       Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
·       Κατάργηση του Ν.3848/2010
·       Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό
·       Ολοήμερο σχολείο σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου
·       Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
·       Όχι στην κατάργηση των Διδασκαλείων και της Μετεκπαίδευσης
·       Εισαγωγική επιμόρφωση πριν την έναρξη των μαθημάτων, πρόγραμμα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς
·       Διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, άμεσα – Ενιαίο Πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών στην Ειδική Αγωγή ίδιο με αυτό που ισχύει και για τη γενική
·       Δίχρονη προσχολική Αγωγή
·       Δημιουργία πολυθέσιων Νηπιαγωγείων - Σύσταση θέσης Διευθύντριας
·       Να μετακινούνται εντός ΠΥΣΠΕ κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Π.Ε. και μετά να διατίθενται και να τοποθετούνται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
·       Ολοήμερο Σχολείο για όλα τα παιδιά  ανεξάρτητα αν εργάζονται και οι δυο γονείς. Ανάκληση των εγκυκλίων του Υπ. Παιδείας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις:
·       Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανώσουν η ΑΔΕΔΥ και η  ΓΣΕΕ το Σάββατο 10-9-2011 και ώρα 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
·       Σύσκεψη στελεχών των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/9, ώρα 4μμ, στην ΕΔΟΘ
·       Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 12-9-2011, στα Γραφεία της ΔΟΕ, για να παρουσιαστούν οι πραγματικές διαστάσεις των οξυμμένων προβλημάτων στο χώρο της Π.Ε.
·       Αποστολή επιστολής προς όλους τους Γονείς των μαθητών μας που θα μοιραστεί την ημέρα του αγιασμού με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.
·       Την κήρυξη 24ωρης , προειδοποιητικής, απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 και πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
·       Κάλεσμα στο  Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να στηρίξουν το συλλαλητήριο με κήρυξη στάσεων εργασίας.
·       Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων της χώρας από 13/9 έως και 29/9 με στόχο την ενίσχυση της απεργίας και τη συζήτηση της πρότασης της ΔΟΕ για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με τη μορφή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης μαζί – τουλάχιστον με την ΟΛΜΕ- και τους άλλους εργαζομένους, για το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου