Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Βάψτε ρύζι και ζυμαρικά

Το βαμμένο ρύζι και τα ζυμαρικά είναι πολύ όμορφα για τα παιδικά κολλάζ και το παιχνίδι το παιδιών. Επίσης το βαμμένο ρύζι είναι τέλειο και για γάμους!  Δείτε πώς μπορείτε να τα βάψετε. 
Φωτό: http://www.racheldomesticated.com/2012/07/rainbow-rice.html
 Χρειάζεστε ρύζι γλασέ χύμα για να σας έρθει πιο φθηνό ή ζυμαρικά και χρώματα ζαχαροπλαστικής που δεν είναι τοξικά, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χρώματα με βάση το νερό. Μπορείτε να βρείτε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πολύ καλές τιμές ΕΔΩ.
Φωτό: http://www.growingajeweledrose.com/2013/10/how-to-make-rainbow-rice.html
 Βάζετε το ρύζι σε σακουλάκια φαγητού, ρίχνετε μερικές σταγόνες χρώματος μέσα και λίγο λευκό ξύδι (θα βοηθήσει το χρώμα να απλωθεί πιο εύκολα). Δένετε το σακουλάκι κόμπο και αρχίζετε να ταρακουνάτε και να ανακατεύετε μέχρι να απλωθεί το χρώμα σε όλο το ρύζι ή τα ζυμαρικά. Εδώ κάντε κάποιες δοκιμές. Αν σας βγαίνει αχνό το χρώμα προσθέστε κι άλλο ή αν δεν απλώνεται εύκολα προσθέστε ξύδι. Όταν πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε απλώνετε το υλικό κάπου, ας πούμε σε ένα αλουμινένιο τεψάκι και το αφήνετε αρκετές ώρες να στεγνώσει.
Φωτό: http://www.gonnatakeyouthere.com/2013/01/18/rainbow-pasta-craft/
 Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα χρώματα και να έχετε αποθέματα από διάφορα χρώματα για τις κατασκευές που θα χρειαστείτε να κάνετε μέσα στη χρονιά. Ή να γεμίσετε ένα μεγάλο δοχείο με χρωματισμένο ρύζι όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν. 


Φωτό: http://www.apartmenttherapy.com/how-to-make-rainbow-pasta-78406

Φωτό: http://mamma.atuttonet.it/galleria.php?p=563&i=564

Φωτό: http://domesticsimplicity.com/2010/03/30/playingwithbeansandric/

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου