Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δάσκαλος Ελληνικών Βραβεύεται με Μετάλιο Τιμής από τη Βασίλισσα της Αγγλίας

Ο Χριστόφορος Γιαρτούδης από το Birmingham της Αγγλίας, δάσκαλος επί σειρά ετών σε σχολείο, τιμήθηκε για τη προσφορά του στη διδαχή της Ελληνικής γλώσσας για έξι δεκαετίες, με το βραβείο “Empire Medal in the Queen’s Honor’s List”.



Ο εν λόγω έχει διδάξει πάνω από 5000 μαθητές σ’ όλη τη διδασκαλική του θητεία στο σχολείο του Ανδρέα Αποστόλου διατελώντας θέση διευθυντού. Μέχρι την ηλικία των 90 χρόνων, όπου και συνταξιοδοτήθηκε, έχει διδάξει τρεις γενιές οικογενειών. Αν και συνταξιούχος εξακολουθεί να διδάσκει εθελοντικά στο σχολείο στο οποίο και σκοπεύει να είναι μέχρι το τέλος της ζωής του.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο Αιγύπτιος δάσκαλος, “‘Ηταν κάπως κουραστικό για μένα και γιαυτό παραιτήθηκα απο το Castle Bromwich, αλλά, είμαι διατεθημένος να βοηθάω εθελοντικά σε τακτά διαστήματα. Η καρδιά μου θα ανήκει πάντα εκεί ως ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου”. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ.Γιαρτούδης πληροφορήθηκε για το βραβείο και ηταν ευγνώμων για τον εκλεκτό τίτλο που του απονεμήθηκε. Ηταν, όπως είπε, το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου και το αποδέχεται με ιδιαίτερη τιμή.

Ο πρόεδρος του σχολείου Κ. Γιάννης Στυλιανός επευφήμησε το έργο του Κ.Γιατρούδη. Είναι ένας άνθρωπος με πάθος και με συνεχή αγώνα για τη συμβολή του στη πρόοδο των μαθητών. Η αφοσίωσή του μοναδική, όταν και μετά από μια σοβαρή εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς που υποβλήθηκε πριν απο μερικά χρόνια, επέστρεψε στα καθήκοντά του έξι βδομάδες αργότερα, αφού ανάρρωσε πλήρως.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα σε μια ειδική τελετή προς τιμήν του ιδίου, και του έργου του. Στην τελετή παρευρέθησαν ο δήμαρχος John Line, ο Λόρδος των West Midland, καθώς επίσης και ο επίτροπος της Κύπρου Κ.Ευρυπίδης Ευρυβιάδης.


Ο επιφανής δάσκαλος, το επόμενο καλοκαίρι έχει προσκληθεί από τη βασίλισσα της Αγγλίας να συμμετάσχει στο πάρτι του παλατιού Μπάκιγχαμ για τη προσφώνηση του τίτλου.

Πηγή: http://eu.greekreporter.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου