Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ένα μεγάλο "Εύγε" στον πρωτοποριακό Δήμο Τρικκαίων!!!

O Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.E. για μια ακόμη φορά πρωτοπορούν, συμμετέχοντας σε ένα καινοτόμο και παράλληλα εκπαιδευτικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το CityMobil-2, που σαν στόχο έχει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχήματος χωρίς οδηγό σε Αστικό Περιβάλλον με πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.


Με επιστολή του προς την e-Trikala A.E. , ο συντονιστής του Προγράμματος City Mobil 2 κος Adriano Alessandrini ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλων, ως Ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό στην διαδρομή που έχει προταθεί.

Εντυπωσιακό σημείο της επιστολής είναι ότι η πρόταση της πόλης των Τρικάλων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις άλλες υποψήφιες πόλεις πράγμα που απέσπασε τα συγχαρητήριά των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συγκεκριμένα, το έργο “CityMobil2” – Cities demonstrating cybernetic mobility (FP7, αριθμός συμβολαίου 314190) αποσκοπεί στην πιλοτική εφαρμογή διαδρομών με αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό σε καθορισμένα δρομολόγια. Τα Τρίκαλα διαγωνίστηκαν με άλλες 11 πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις 5 τελικές πόλεις (Oristano –Italy,Vantaa-Finland,Trikala_Greece,Sophia Antipolis –France,San Sebastian –Spain) οι οποίες θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές στο χώρο τους με αυτόματα οχήματα. Λόγω της δυσκολίας του έργου, η e-Trikala AE συνεργάζεται στενά και με τον έτερο Έλληνα επίσημο εταίρο, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών. Μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών, και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι όπως αυτές ορίζονται από το consortium.


Το Μεγάλο Πείραμα θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 και ο Δήμος Τρικκαίων καλεί όλες τις σχολικές να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη με θέμα την ενημέρωση των μαθητών τους.



Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου