Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η «δικτατορία του παιδιού». Ή γιατί ακόμη και η πιο τέλεια (φαινομενικά) παιδική ηλικία έχει βαθιές ρωγμές

Τελικά, ακόμη και στον σκανδιναβικό παράδεισο, υπάρχουν ouppfostrade (ήτοι κακομαθημένα βρωμόπαιδα). Το βιβλίο του σουηδού ψυχιάτρου (ηχεί σχεδόν τόσο εξωτικό όσο και το «σουηδός μάγειρας») Ντέιβιντ Εμπερχαρντ «How Children Took Power» (σε ελεύθερη απόδοση: Πώς τα παιδιά υφάρπαξαν την εξουσία) συνεχίζει να διχάζει, πρωτίστως γιατί ανέδειξε ένα εθνικό ταμπού. Η χώρα με το πανίσχυρο κοινωνικό κράτος και την τέλεια παιδική ηλικία (σχεδόν νομίζεις πως στα ποτάμια ρέει ζεστή σοκολάτα και από τα κλαδιά των δέντρων κρέμονται ριγέ γλειφιτζούρια, για να δανειστώ από τη χειμαρρώδη φαντασία του αγαπημένου μου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ρόαλντ Νταλ) βρήκε αισίως έναν εσωτερικό εχθρό.  

Πάρκινγκ καροτσιών στο Nordiska Museet της Στοκχόλμης
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Εμπερχαρντ, πατέρας ο ίδιος έξι παιδιών, αποφάνθηκε ότι η παιδοκεντρική Σουηδία έχει δημιουργήσει προβληματικά παιδιά. Και αυτό γιατί μεγαλώνουν πλέον χωρίς πλαίσιο, χωρίς όρια, χωρίς τιμωρία ή συνέπειες (υψώνεις λιγάκι τη φωνή και ύστερα από λίγο φοβάσαι ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα η Πρόνοια). Εκτός αυτού, τα παιδιά είναι εκείνα που κάνουν κουμάντο. Είναι εκείνα που αποφασίζουν τι θα φάει σήμερα η οικογένεια και αν το καλοκαίρι θα πάει διακοπές στην Κρήτη ή στα Κανάρια Νησιά, ποιο κανάλι θα παίζει όλο το απόγευμα η τηλεόραση, αν πρέπει να χοροπηδάμε σαν κατσίκια την ώρα που έχουν έρθει για επίσημο δείπνο ο υπέργηρος θείος Σβαν και η θεία Ινγκριντ με την ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση και πότε είναι η πιο κατάλληλη ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε «Mignon Rush» στο iPad και να πέσουμε για ύπνο. 

Στη χώρα αυτή με την πλέον προοδευτική νομοθεσία (η πρώτη στον κόσμο που κατήργησε τη σωματική τιμωρία το 1979, ενώ από το 1988 απαίτησε από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε αγόρια και κορίτσια), στη χώρα με τα πιο «προχωρημένα» κοινωνικά πειράματα (θυμίζω τον πρωτοποριακό παιδικό σταθμό της Στοκχόλμης, όπου αγόρια και κορίτσια χρησιμοποιούν την προσωπική αντωνυμία «hen», αντί του «αυτός» και «αυτή»), οι γονείς έχουν εκπαιδευτεί να υπακούουν και να συμμορφώνονται.

Σύμφωνα με τον Εμπερχαρντ, ο οποίος σημειωτέον δεν είναι η πρώτη φορά που διαολίζει τους Σουηδούς (στο προηγούμενο βιβλίο του, «Land of the Safety Junkies», τους περιέγραφε σχεδόν ως ημιπαράφρονες), οι επιπτώσεις της «ανεξέλεγκτης» διαπαιδαγώγησης και της συστηματικής κατάργησης των ορίων είναι ο θηριώδης εγωκεντρισμός, η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές (αν όχι στα παιδιά, στους αυριανούς ενηλίκους). Είναι, όμως, ήδη εμφανής και η πτώση στις ακαδημαϊκές επιδόσεις των σουηδών μαθητών (εν αντιθέσει, μάλιστα, με τους Φινλανδούς που «πετάνε»). 

Ο ίδιος ο σουηδός υπουργός Παιδείας έφτασε εσχάτως στο σημείο να υπογραμμίσει την ανάγκη αυστηρότερων κανόνων

Μια ιδέα, δύο εκπαιδευτικοί, δύο σχολεία, τρία χρόνια δημιουργίας


Πριν ακριβώς από τρία χρόνια οι συνάδελφοι Σουδίας Γιάννης και Ζερβός Γρηγόρης ξεκίνησαν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στην τάξη με στόχο να κάνουν την μάθηση ελκυστική, λειτουργική και κυρίως ενεργητική με την συμμετοχή των παιδιών. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που στηρίχτηκε χωρίς κρατικούς πόρους, οι αντίστοιχες ιστοσελίδες που διατηρούν με τα ηλεκτρονικά μαθήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης.

Τα website, που διατηρούν, αποτελούν εργαλείο μάθησης τόσο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη, όσο και για τον μαθητή στο σπίτι. Πολυμεσικές εφαρμογές, διαδραστικά video, online ασκήσεις, παιχνίδια μάθησης και φύλλα εργασίας συμπληρώνουν κάθε κεφάλαιο των μαθημάτων κάνοντας την μάθηση αποτελεσματικότερη με την εμπλοκή του μαθητή. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ελεύθερο και προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή (pc, tablet, κινητό).

Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αποσπάσει βραβεία και αποτελεί μέρος εισηγήσεων σε διάφορα συνέδρια.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Andre Rieu & Sirtaki Zorba Dance in Royal Albert Hall

Ο Andre Rieu είναι ένας 62χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής σήμερα στον κόσμο. Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο, των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού). Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με 50 περίπου εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί 2 φορές το World Music Award (κάτι σαν Όσκαρ για την παγκόσμια μουσική σκηνή κάθε είδους..) και έχει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε ευρωπαικές χώρες, Αυστραλία και Βρετανία...



Το 2001 δίνει στην ιστορικότερη αίθουσα συναυλιών της Βρετανίας (και μιά από τις πιό γνωστές ανά το κόσμο, μαζί με τη Σκάλα του Μιλάνου, το Madison Square Garden της Ν. Υόρκης κ.τ.λ), στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, (έχουν παίξει και ερμηνεύσει εκεί κατά καιρούς όλοι οι μεγάλοι του 20αι.-από Κάλλας και Έντιθ Πιάφ μέχρι U2 kai Beatles) μια  από τις σπουδαιότερες συναυλίες του, το Millenium Concert, (η οποία μάλιστα ηχογραφείται ζωντανά και βγαίνει αργότερα σε δίσκο).

Επιλέγει για το κλείσιμο μιας συναυλίας, με έργα Strauss, Sostakovich, George Gersuin Glen Miller, και άλλων μεγάλων κλασικών των προηγούμενων, αλλά κυρίως  του 20 αι., το κομμάτι του Ζορμπά.Το τι επακολουθεί στην αίθουσα το "περιγράφει" το ίδιο το βίντεο.

Η συναυλία δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με το επίσημο Ελληνικό Κράτος , δεν διοργανώθηκε από κάποιο κρατικό ή ιδιωτικό ελληνικό φορέα, ούτε συμμετέχει σ' αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο κάποιος Έλληνας, σαν μουσικός,

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Μαύρη μέρα για την Αρχαιολογική Υπηρεσία» η χτεσινή σύμφωνα με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Δεν ξέρω αν τα μάθατε τα νέα, φίλοι μου, αλλά με το καινούριο Προεδρικό Διάταγμα γίνεται έκπτωση και στις Εφορίες Αρχαιοτήτων, όχι που θα τη γλίτωναν, και πλέον στην αρχαιολογική σκαπάνη θα εμπλέκονται διάφοροι εξωυπηρεσιακοί παράγοντες άγνωστης ταυτότητας.

Ως «μια μαύρη μέρα για την Αρχαιολογική Υπηρεσία» χαρακτήρισε τη χθεσινή (Πέμπτη) ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα του Νέου Οργανισμού του υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014. Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν ότι οι Εφορίες Αρχαιοτήτων συρρικνώνονται, ενώ εμπλέκονται πλέον στο αρχαιολογικό έργο εξωυπηρεσιακοί παράγοντες που «δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση παριστάνει ότι ρίχνει βάρος στην αρχαιολογική έρευνα, εκμεταλλευόμενη πολιτικά τη συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, ταυτόχρονα συρρικνώνει τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα, που είναι η πραγματική ραχοκοκαλιά της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη και η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που διενεργεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, θα πάψει να υπάρχει στις 28 Οκτωβρίου 2014, στο βωμό της «οριζόντιας μείωσης δομών» κατά 40% που ζητάει η «τρόικα» και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρει ο ΣΕΑ.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδρύονται πέντε νέες υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στο Γραφείο υπουργού, όπως η

Ποτέ δεν είναι αργά

Δεν τα κατάφεραν να τελειώσουν το σχολείο ή να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις στα 18 τους. Οι περισσότεροι έκαναν οικογένεια, βρήκαν δουλειά, όμως το πάθος για να σπουδάσουν, όσο περνούσαν τα χρόνια, γινόταν μεγαλύτερο. Έτσι, άλλοι στα 31, άλλοι στα 43, άλλοι στα 52, μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων όλοι, έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις και πέτυχαν! Σπουδαία παραδείγματα επιμονής και θέλησης μιλάνε στα “Χ.Ν.” γι’ αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο: Να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο.



Γιαγιά, εργαζόμενη… φοιτήτρια
«Ξυπνούσα κάθε μέρα στις 5 το πρωί, στις 5.30 ήμουν στη δουλειά στον φούρνο που εργαζόμουν. Το μεσημέρι επέστρεφα σπίτι, ξεκινούσα τις εργασίες του σπιτιού και έπειτα το διάβασμα μέχρι το βράδυ που πήγαινα σχολείο». Η 52χρονη Ελένη Μανετάκη είναι γιαγιά, μητέρα δύο παιδιών και από χθες και επίσημα φοιτήτρια στο Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Κρήτης. Το χαμόγελο στα χείλη της, η συγκίνηση που είναι έκδηλη στο πρόσωπό της φανερώνει τη χαρά της για την επιτυχία της. Σημαιοφόρος του σχολείου φέτος είχε όλα τα “φόντα”, όπως μας είπαν οι καθηγητές της, για να μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Οταν ήμουν 15 ετών, ήθελα να μπω στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Παντρεύτηκα όμως μικρή, τ’ άφησα όλα στη μέση και ήρθα στην Κρήτη, στα Χανιά, από την Αθήνα που έμενα. Μια ζωή είχα τον καημό να τελειώσω το σχολείο γιατί μου άρεσαν πάντα τα οικονομικά και τα μαθηματικά. Όταν τακτοποίησα τα παιδιά μου, θεώρησα ότι πρέπει να κάνω κάτι για μένα. Αποφάσισα να γραφτώ στο νυκτερινό Λύκειο! Τα παιδιά του το έμαθαν ενάμιση μήνα μετά γιατί ντρεπόμουν να τους το πω! Όταν το έμαθαν, με ενθάρρυναν, το ίδιο και οι φίλοι και συγγενείς. Οι καθηγητές μου από την αρχή μου έλεγαν πως όχι μόνο θα πάρω πτυχίο, αλλά θα πρέπει να δώσω και Πανελλήνιες. Με στήριξαν, πίστεψαν πάρα πολύ σε εμένα καθώς πάρα πολλές φορές δυσκολεύτηκα, ήθελα να τα παρατήσω! Έλεγα πως δεν θα τα καταφέρω, είχα πίεση στη δουλειά, στο σχολείο, ήμουν πολύ αγχωμένη», μας εξηγεί η κα Μανετάκη.

Πλέον ως φοιτήτρια θέλει να απορροφήσει όσο το δυνατόν

Νέο Ελληνικό σχολείο στο Byron Bay της NSW

Το Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων στο νέο Ελληνικό Σχολείο στο Byron Bay της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η δασκάλα του σχολείου απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών.


Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητας Αγίας Άννας, Χρυσή Ακτή, Κουηνσλάνδη, π. Ρωμανό Στεργίου, ενώ παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Σολομωνίδης, και μέλη της Ενορίας-Κοινότητας Gold Coast, εκπρόσωποι της επιτροπής των Northern Rivers, η δασκάλα του σχολείου, γονείς και μαθητές.

Το νέο Ελληνικό Σχολείο στεγάζεται σε αίθουσα του Byron Bay Primary School και είναι Σαββατιανό. Είναι ήδη εγγεγραμμένοι 17 μαθητές, ενώ αρκετοί άλλοι γονείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο.
Το σχολείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή καθώς το προηγούμενο ελληνικό σχολείο είχε σταματήσει να λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες εγκαθίσταται στην περιοχή και η λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου θα αποτελέσει ένα κοινό σημείο επαφής.

Όλα ξεκίνησαν φέτος το Φεβρουάριο όταν ο κ. Kωνσταντίνος Γεωργακόπουλος από το Ocean Shores έβαλε μια αγγελία

7 λόγοι που κάθε εταιρεία πρέπει να προσλάβει έναν δάσκαλο

Ο δάσκαλος (και όταν λέμε δάσκαλος χρησιμοποιούμε τη λέξη με την ευρεία παιδαγωγική της έννοια, δηλαδή και ο δάσκαλος και ο καθηγητής), αυτός που αγαπάει τη δουλειά του, που βλέπει το σχολείο του, μπαίνει στην τάξη, κοιτάει τους μαθητές του και λέει "γεννήθηκα γι αυτή τη δουλειά" ή "τυχερός που είμαι που ασκώ αυτό το επάγγελμα" και άλλα παρεμφερή που λένε οι περισσότεροι δάσκαλοι, είναι ο καλύτερος υπάλληλος για κάθε εταιρεία που υπάρχει. Κάθε βιομηχανία, υπηρεσία, εταιρεία θα έπρεπε να προσλάβει και από έναν δάσκαλο γιατί αυτοί και μόνο αυτοί έχουν τα 7 μαγικά προτερήματα, όπως θα σας τα παρουσιάσουμε παρακάτω.


1.Οι δάσκαλοι είναι δημιουργικές ιδιοφυΐες
Δεν είναι και δεν το παίζουν γκουρού. Πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν πως θα συμπιέσουν διαφορετικούς στόχους σε ανεπαρκή χρόνο, σε διαφορετική ομάδα εκπαιδευομένων, και αυτό με έναν ευχάριστο τρόπο ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παρακολουθούν την πρόοδο, να έχουν το νου τους σε όποια αναπηρία ή διαφορετικότητα για τον άλλον τρόπο διδασκαλίας / μάθησης και ταυτόχρονα να έχουν έτοιμο το μικρό στρατό των εφήβων για να μάθει γράμματα. Επιτυχημένα στελέχη επιχειρήσεων αν έμπαιναν σε τάξη, θα ένιωθαν σα να μπαίνουν σε εμπόλεμη ζώνη και αυτό γιατί η διδασκαλία είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και απαιτεί τρομερές διεργασίες σκέψης εκ μέρους των δασκάλων.

2.Οι δάσκαλοι δεν έχουν ...ρολόι
Η ημέρα του δασκάλου δεν τελειώνει ποτέ αντίθετα με κάποιες κακόβουλες αντιλήψεις. Οι δάσκαλοι παίρνουν δουλειά στο σπίτι και δεν σταματούν να σχεδιάζουν, να βελτιώνονται και να αναλύουν δεδομένα. Οι καλοί δάσκαλοι

Ο γιος που περιφρονούσε τον πατέρα του

Να που τίποτα στη ζωή δεν είναι όπως φαίνεται και τα μεγαλύτερα μαθήματα δίνονται από κείνους που μας αγαπούν περισσότερο....


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η πιο ωραία παγκόσμια Ελληνική λέξη κατά Λιαντίνη



Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

O δάσκαλος του 2040

Ο δάσκαλος που αρχίζει σήμερα τη σταδιοδρομία του, σε ένα σχολείο, θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, δάσκαλος μέχρι το 2043 τουλάχιστον. Ο δάσκαλος λοιπόν αυτός θα διδάξει σε παιδιά με τη σημερινή κουλτούρα, με το σημερινό κοινωνικό και μαθησιακό επίπεδο και σε παιδιά του 2043, που θα είναι τελείως διαφορετικά από τα σημερινά.Εν τω μεταξύ, μέχρι τότε, θα διδάξει σε παιδιά όλων των ενδιάμεσων επιπέδων.



Από σήμερα μέχρι το ΄43, το χρονικό χάσμα αντιστοιχεί σε μία γενιά.Ο σημερινός νέος είναι, ήδη, διαφορετικός και θα αλλάξει κι άλλο. Η ίδια η προσωπικότητα αλλάζει προοδευτικά. Η διαπροσωπική σχέση δασκάλου μαθητή θα εξαρτάται από την ανάπτυξη στην τεχνολογία τόσο του δασκάλου, όσο και του μαθητή. Η διαπροσωπική θέση του δασκάλου, μοιραία, θα υποβαθμίζεται διότι δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό εξάρτησης από την τεχνολογία, που θα ακολουθεί ο νέος. Συνεπώς το τεχνολογικό χάσμα θα διευρύνεται και θα αντιστοιχεί, το 2040, σε 5 (ψηφιακές) γενιές. Είναι φανερό ότι το διαγενεακό ηλικιακό φάσμα, που αντιστοιχεί στις ηλικιακές ομάδες, δε θα έχει καμία ουσιαστική σημασία γιατί θα έχει αντικατασταθεί από το χάσμα που δημιουργείται στις ίδιες ηλικιακές ομάδες ανάλογα με την εξάρτηση από την τεχνολογία.

Ο δάσκαλος λοιπόν, που ξεκινά σήμερα τη σταδιοδρομία του, έχει να αντιμετωπίσει μία αμείλικτη πρόκληση: να παρακολουθεί και να κατέχει την εκάστοτε εξέλιξη της τεχνολογίας και της παιδαγωγικής επιστήμης, ώστε να είναι ικανός να λέγεται δάσκαλος του σχολείου, όλων των πενταετιών, μέχρι το 2040. Γεννάται το ερώτημα, πώς δηλαδή θα διατηρεί την τεχνολογική και παιδαγωγική του ακμή, δεδομένου ότι η σύγχρονη τεχνολογία θα αποτελεί όλο και πιο βασικό μέσο διδασκαλίας, παράλληλα με την παιδαγωγική. Η απάντηση είναι το ίδιο εύλογη: μέσα από τη

Τι απέγινε το Μαράσλειο Διδασκαλείο;;;


Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος να μας πει τι απέγινε το Μαράσλειο Διδασκαλείο και ποιος ο ρόλος του από τη στιγμή που σταμάτησε η μετεκπαίδευση των δασκάλων; Η απορία μας γεννήθηκε από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας με την οποία ορίζει Πρόεδρο, Α΄ Αντιπρόεδρο και Β΄ Αντιπρόεδρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. 

Πηγή: https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/64%CE%A0%CE%A79-%CE%92%CE%A3%CE%9F/document?inline=true
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Σελιδοδείκτες


Χρησιμοποιούμε ξυλάκια χειροτεχνίας (υπάρχουν λευκά ή χρωματισμένα).

Φτιάχνουμε ένα σχέδιο για το πώς θα θέλαμε να είναι...

Χρησιμοποιούμε απλά υλικά και σιλικόνη μετά κατά προτίμηση






Πηγή: http://craftsbyamanda.com/2013/02/craft-stick-crafts-farm-animals.html

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

O Stephen Fry μιλά για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα



Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο internet;

Τα τελευταία χρόνια - και όσο αυξάνεται ο πληθυσμός αλλά και οι εφαρμογές του Διαδικτύου - γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταγραφές ή καλύτερα απογραφές του τι συμβαίνει είτε σε ημερήσια, είτε σε ωριαία βάση στον κυβερνοχώρο. Η τελευταία απογραφή έγινε από την εταιρεία διαδικτυακών διαφημιστικών και εμπορικών υπηρεσιών qmee. Σε αυτήν καταγράφεται το τι συμβαίνει στο Internet κάθε 60 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την καταγραφή, κάθε λεπτό 


- στο YouTube οι χρήστες τοποθετούν νέα βίντεο συνολικής διάρκειας 72 ωρών
- στο Instagram κάθε λεπτό εισέρχονται 216 χιλιάδες φωτογραφίες
- στο Facebook κάθε λεπτό γίνονται 1,8 εκατομμύρια likes 
- στο διαδικτυακό πολυκατάστημα του Amazon γίνονται αγορές αξίας περίπου 80 χιλιάδων ευρώ
- αποστέλλονται 204 εκατομμύρια e-mails 
- γίνονται 278 χιλιάδες tweets

Η qmee έφτιαξε και ένα ενδιαφέρον γράφημα στο οποίο καταγράφονται δεκάδες στατιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet.


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Καλή δύναμη σε όλους

Γεια χαρά συνάδελφοι! Ελπίζω να ξεκουραστήκατε στις διακοπές και να είστε όλοι καλά στην υγεία σας! Καλή δύναμη να έχουμε όλοι γιατί μάλλον στο υπουργείο τρέχουν και δεν φτάνουν...

Πρώτη ανάρτηση στη νέα σεζόν που ξεκινά, διαλέγουμε κάτι εκπληκτικά πρωτότυπο και ακριβές στην εκτέλεσή του. Είναι χορογραφία - άσκηση απ΄τους άνδρες του Ναυτικού της Ταϊλάνδης που γιορτάζουν την δική τους Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων.

ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.


Δάσκαλοι στα ολοήμερα, ΤΕΛΟΣ!

Μήπως λογαριάζεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, τη νέα σχολική χρονιά να αναλάβεις το ολοήμερο; Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, δηλ. χωρίς το Υπουργείο, που όπως μαθαίνω έχει άλλα σχέδια. Να συμπληρωθεί το ωράριο του ολοήμερου από ειδικότητες και να εξοικονομηθούν με αυτό τον τρόπο δάσκαλοι για τα πρωινά τμήματα. 

Την πρόσθεση μιας ώρας μελέτης καθημερινά στην πρωινή ζώνη και για τις τάξεις Α έως και Δ δημοτικού εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΔΟΕ με τον κ. Χρηστάκη. Το παραπάνω μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπούν κάποιες ώρες μαθημάτων που ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι  καθώς αναμένεται η γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Με την κίνηση αυτή του Υπουργείου δεν θα υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα και οι ώρες θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.


Αυτό φαίνεται να  είναι το μέτρο που προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πέρα από τη μείωση των αποσπάσεων, τη διεύρυνση των αναθέσεων ετοιμάζεται και ένα μέτρο που αφορά τα δημοτικά και μάλιστα με μια εκπαιδευτική διαδικασία υπέρ των μαθητών.

Πηγή: http://www.news.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

"ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΪΤΑΔΑΣ", παράσταση του χορευτικού Πάτρας

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας σε συνεργασία με το Σύλλογο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς Κρήνης Πατρών διοργανώνουν στο θέατρο Κρήνης την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 την εκδήλωση "ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΪΤΑΔΑΣ". Πάνω από 150 χορευτές-τριες του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πάτρας θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα και χορογραφίες σε έντεχνη λαϊκή μουσική. Η ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας με μαέστρο τη Δήμητρα Αψώμωτου θα παρουσιάσει δημοτικά και λαϊκά τραγούδια. Με κείμενά της η Κατερίνα Παναγιωτακοπούλου θα κάνει την ιστορική αναδρομή και ανάδειξη της περιοχής. Την αφίσα επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καραδήμας. Τη γενική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Χρήστος Γιαννόπουλος. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Γνωρίστε το Bridge School

To Bridge School βρίσκεται στο Xiashi, στην επαρχία Fujian της Κίνας. Η πρώτη του φωτογραφία μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι το σχολείο αυτό είναι ένα κοινό σχολικό κτίριο όπως τόσες χιλιάδες άλλα. Μην ξεγελαστείτε, αγαπητοί μου φίλοι, γιατί το σχολείο αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονά του, ώστε να συνδέει το χωριό Xiashi που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι! 

Νότια είσοδος

Το Bridge School χτίστηκε το 2008 και στοίχισε 100.000 δολάρια. Γεφυρώνει τα δύο μέρη του μικρού χωριού που χωρίζονται από το ποτάμι που περνά από το κέντρο του και έχει μοντέρνο σχεδιασμό, πράγμα που το κάνει να μην συμβαδίζει με τα υπόλοιπα παραδοσιακά κτίσματα. Ωστόσο το σχολείο, που διαθέτει εκτός των άλλων μια πλήρως

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Είναι σίγουρο, ζούμε στη ζώνη του λυκόφωτος!!!!!

Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αγαπημένοι μου αναγνώστες, αλλά οι πολυτάλαντοι πολιτικοί μας, όπως πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα καταργούν το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Από την άλλη όμως η εφορία θα κάνει έφοδο στα σπίτια όσων χρωστάνε πάνω από 3.000!!! Κι εγώ η τρελή έψαχνα πού να κρύψω τον κουμπαρά της μικρής!!!! Κάτι δεν πάει καλά... Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε... Ή ζούμε στη ζώνη του λυκόφωτος, πφ!!!


Κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος με ρητή διάταξη που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση, προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Η εν λόγω ρύθμιση για την κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αποτελεί, κατά την εφημερίδα, κορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της επιτροπής, υπό τον επίτιμο αντιεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Μακρή.

«Νομοθετούμε με το βλέμμα στο μέλλον και όχι με βάση τη συγκυρία» επεσήμανε μέλος της επιτροπής αναφερόμενο στην κατάργηση του 1608 και πρόσθεσε «δεν είναι δυνατόν τα περιουσιακά εγκλήματα να επισύρουν ποινές μεγαλύτερες από αυτά κατά της ανθρώπινης ζωής».

Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο παραγράφονται στη 15ετία μεγάλες υποθέσεις. Σε αυτό, το μέλος της επιτροπής, σχολίασε  ότι «η πολιτεία πρέπει να φροντίζει στην ταχεία εκκαθάριση τέτοιων σκανδάλων διαφθοράς», προσθέτοντας ότι «ο δρόμος αυτός ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία έχουν αλλάξει οι νόμοι εδώ και δεκαετίες και εμείς είχαμε τον Βαυαρικό Κώδικα εδώ και εκατονταετίες».

Στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται επίσης

Καλό παράδεισο, συνάδελφε.....

Το μεγαλείο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου με πολυσχιδή προσφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον εκπαιδευτικό χώρο, αναδείχτηκε περίτρανα με τη δωρεά οργάνων με την οποία και έπεσε η «αυλαία» ενός σπουδαίου δασκάλου και ενεργού πολίτη.


Συγκινητική η απόφαση της οικογένειας του άτυχου εκπαιδευτικού, Σπύρου Μαρίνη, ο οποίος άφησε προχθές το απόγευμα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά από γενναία μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή, όταν πριν από περίπου μία εβδομάδα ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία του Ακταίου στο Ρίο.

ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο Σπύρος Μαρίνης ήταν Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Επί πολλά χρόνια υπηρέτησε και ως Διευθυντής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας, για το οποίο έδωσε «μάχες», τόσο για τη στελέχωσή του με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και για την επίλυση του στεγαστικού του προβλήματος. Ανέδειξε τη σπουδαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για άτομα με αναπηρία, υπήρξε άνθρωπος δραστήριος, με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις. Οι συνάδελφοι του Σπύρου Μαρίνη, μιλούν για έναν άξιο εκπαιδευτικό που τίμησε τον χώρο της εκπαίδευσης, τον οποίο και υπηρέτησε με ήθος, σθένος και δυναμισμό. Όπως επισημαίνουν, ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του, αλλά και μία σπουδαία παρακαταθήκη ως Διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο Πατρών, αγωνιζόμενος για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του συγκεκριμένου σχολείου.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Πάντα δραστήριος ο Σπύρος Μαρίνης, είχε ενεργό ρόλο και παρουσία, τόσο στα αθλητικά, όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και της αγαπημένης, ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κλειτορίας Καλαβρύτων.

Ο Σπύρος Μαρίνης έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από την κοινωνική δραστηριότητα που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια. Επί σειρά ετών, διετέλεσε Πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου της συνοικίας Μακρυγιάννη και προσπαθούσε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ ήταν εκ των εμπνευστών των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μακρυγιάννεια» που «τόνωσαν» την περιοχή. Ήταν μέλος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων Πάτρας, όπως επίσης, και του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Επίσης, θέλοντας και εμπράκτως να αποδείξει το ενδιαφέρον για τον τόπο του, ο Σπύρος Μαρίνης είχε ασχοληθεί και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, το 2010 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Καλαβρύτων, Γιώργου Λαζουρά στη Δ.Ε. Κλειτορίας.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Άνθρωπος της προσφοράς, ακόμη και με τον θάνατο του, προσέφερε ελπίδα, καθώς η σύζυγος του Δώρα Κουτρουμάνη και τα παιδιά του, Θανάσης και Παναγιώτα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σπύρου, αποφάσισαν να δωρίσουν ζωτικά όργανα.

Συγκεκριμένα, ο αγαπητός καθηγητής δίνει ζωή σε δύο συνανθρώπους μας καθώς τα νεφρά του ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε πάσχοντες.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ
Σήμερα στις 11 το πρωί, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στο Σπύρο Μαρίνη, από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μακρυγιάννη Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Κλειτορίας Καλαβρύτων.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ιδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης".

Πηγή: http://www.dete.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σούπερ μάρκετ στη Στοκχόλμη

Μεγάλο σούπερ μάρκετ της Στοκχόλμης, σαν το ΑΒ της Ακτής Δυμαιων και βάλε, δεν έχει ούτε έναν ταμία. Αντίθετα οι πελάτες έχουν εκπαιδευτεί να ζυγίζουν μόνοι τους τα προϊόντα, να τα "χτυπούν" ΟΛΑ, να πληρώνουν με μετρητά ή κάρτες και να φεύγουν πανευτυχείς.


Για τους χαζούς τουρίστες που δεν ξέρουν να χειρίζονται τα διαβολεμένα αυτά μηχανήματα, αν ψάξουν αρκετά, μπορεί να βρουν κάποιον  εργαζόμενο να τους δώσει τα φώτα του. 
Σίγουρα δεν είναι σούπερ μάρκετ που προωθεί την εργασία και κατά τη γνώμη μου κακώς το προτιμούν!

Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα είχε μείνει για πολύ καιρό ανοιχτό για ποικίλους λόγους.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Οδηγός επιβίωσης στο χάος του ΕΝΦΙΑ

10 ερωτήσεις - απαντήσεις για να εντοπίσετε τα λάθη και να προβείτε σε διορθώσεις. Πατήστε πάνω στις εικόνες. 



Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Η φρικτή ζωή της Βανέσα Μέι

Όλοι θα έχετε απολαύσει την καταπληκτική αυτή καλλιτέχνιδα που όμοιά της ίσως και να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Με λύπη μου όμως πληροφορήθηκα ότι το τεράστιο αυτό ταλέντο καλλιεργήθηκε από μια μητέρα σκληρή που δεν μπόρεσε να προσφέρει στο παιδί της αισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και ασφάλειας.... Φαντάζομαι, αν το είχε κάνει, η μουσική της Βανέσα Μέι θα ήταν σίγουρα του παραδείσου....


Σοκάρει η τελευταία συνέντευξη της Βανέσα Μέι, της βιρτουόζου του βιολιού που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη. Η Μέι αποκάλυψε ότι έχει πάνω από δέκα χρόνια να μιλήσει στη μητέρα της και ξαφνιάστηκε όταν είδε ότι της έστειλε ένα SMS για να της ευχηθεί καλή επιτυχία.

Σοκαριστικός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάσημη βιολονίστα δεν μιλάει με την μητέρα της. Η 35χρονη Βανέσα Μέι μίλησε για την εφιαλτική παιδική ηλικία της. Υποστήριξε ότι η μητέρα της τη χτυπούσε και την ανάγκαζε να την προσκυνά για να ζητήσει συγχώρεση! Κι όλα αυτά για το ...βιολί.


Η Πάμελα Ταν Νίκολσον, η μητέρα της ήταν τόσο αυταρχική, 

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Εντυπωσιακές βιβλιοθήκες

Εντυπωσιάζουν με τις διαστάσεις τους, τον αριθμό των βιβλίων τους και των αναγνωστών τους...

Εθνική Βιβλιοθήκη Κίνας - http://imgur.com/bUBp4t0

Δημόσια Βιβλιοθήκη Στοκχόλμης - http://literary-adoration.tumblr.com/post/12954636033/librorummeum-stockholm-public-library-by-p-e

Βιβλιοθήκη του Κολεγίου Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Keimyung στο Νταεγκού, Νότια Κορέα - http://www.tumblr.com/tagged/books


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ







Κρεμασμένα στο τραπέζι

Τα μικρούλια σας συνεχίζουν τις διακοπές; Ακόμα και στο σπίτι; Και είναι ώρα χαλάρωσης; Τι πιο ωραίο από μερικές όμορφες αιώρες στην κουζίνα ή το σαλόνι! Με τα σεντόνια τους, τα τραπεζομάντιλα, τις κουρτίνες ή ό,τι άλλο σκεφτείτε...
  
Πηγή: https://www.facebook.com/ascyhamilton
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Καθρέφτης διακοσμημένος με ξύλα

Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλλιτέχνης που έφτιαξε τον καθρέφτη που σας παρουσιάζω παρακάτω, πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πραγματικά πρωτότυπος και εντυπωσιακός. Ο συγκεκριμένος καθρέφτης βρίσκεται στην καφετέρια  Mare στην Ακράτα. Eίναι κατασκευασμένος από διάφορα κλαδιά κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο (και ίσως πάνω σε μια οβάλ ξύλινη βάση) τα οποία έχουν βαφτεί με ασημένια μεταλλική μπογιά.



Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ