Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Διδασκαλία εξ αποστάσεως στην Ψέριμο


Ένα καινούριο πιλοτικό πρόγραμμα είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν η Νομαρχία Δωδεκανήσων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ψέριμο, που έχει έκταση μόλις 14,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Καλύμνου.
 
Αρκετοί από τους 30  μόνιμους κατοίκους του νησιού θα επιστρέψουν στα θρανία του έρημου Δημοτικού Σχολείου που έκλεισε από πέρυσι λόγω έλλειψης μαθητών για να παρακολουθήσουν διδασκαλία εξ αποστάσεως. Το σχολείο έχει ήδη εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μηχανήματα και έχει συνδεθεί στον παγκόσμιο ιστό.
 
«Εφόσον, όπως αναμένουμε, το υπουργείο δώσει την άδεια για την «από απόσταση διδασκαλία» και ακολούθως τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν να δώσουν εξετάσεις στο Γυμνάσιο, όπου θα παρακολουθούν μαθήματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το νυχτερινό Γυμνάσιο Καλύμνου, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Κώστας Τσολακίδης, ηλεκτρονικός- μηχανικός, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.



Βέβαια οι μαθητές του ιδιαίτερου αυτού σχολείου πρώτα θα εκπαιδευτούν στην πληροφορική και ύστερα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα του νυχτερινού Γυμνασίου Καλύμνου με στόχο να δίνουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς τις προαγωγικές εξετάσεις.

Εάν το πρόγραμμα στεφθεί από επιτυχία θα επεκταθεί γρήγορα και σε άλλα μικρά νησιά που θα συνδεθούν μεταξύ τους διαδικτυακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου