Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αγάλματα Jizo

Η θρησκεία είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της Ιαπωνίας, και ένα καλό παράδειγμα για το πόσο πραγματικά σημαντική είναι βρίσκεται στις άγονες πλευρές του ηφαιστείου Chausudake, στο νομαρχιακό διαμέρισμα Tochigi της Ιαπωνίας. Εκεί υπάρχει ένα ολόκληρος στρατός από εκατοντάδες μικρά αγάλματα Jizo. 



Ένας από τους αγαπημένους Θεούς στον ιαπωνικό πολιτισμό, ο Jizo, μαλακώνει τα βάσανα εκείνων που υποφέρουν στην κόλαση και απαντά στις προσευχές για την υγεία και την επιτυχία της διαβίωσης. 


Τα αγάλματα Jizo που είναι αφιερωμένα σε αυτόν τοποθετούνται συνήθως στα σταυροδρόμια, για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν το σωστό δρόμο. 



Ο θεός αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τις εγκύους γυναίκες και τα παιδιά και τα αγάλματα αυτά συχνά στολίζονται με παιδικά ρούχα και καπέλα. 


Οι γονείς των παιδιών που έχουν πεθάνει αφιερώνουν τέτοια αγάλματα ζητώντας την προστασία της ψυχής του παιδιού τους. 


Τα αγάλματα Jizo του ηφαιστείου Chausudake προσφέρουν μια θέα μοναδική στην Ιαπωνία. Τα αγάλματα Jizo μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και σίγουρα είναι ένα θέαμα που αξίζει κανείς να δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου