Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Από μικρή στα κύματα


Η 14χρονη Ολλανδή ιστιοπλόος Λόρα Ντέκερ αναχώρησε με το ιστιοπλοϊκό "Guppy" από το λιμάνι Ντεν Oσε της Ολλανδίας με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο να γίνει η νεότερη ιστιοπλόος που θα κάνει μόνη της τον γύρο του κόσμου. 

Την περασμένη Τρίτη η Λόρα κέρδισε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά της για άρση της δικαστικής επιτήρησης που τής είχε επιβληθεί. Δικαστική απόφαση του 2009 είχε αφαιρέσει την κηδεμονία της 13χρονης τότε Ντέκερ από τους γονείς της, κατόπιν αιτήματος των κοινωνικών υπηρεσιών που θεώρησαν ότι απειλείται η ζωή της από τα σχέδιά της για περίπλου του πλανήτη. Το οικογενειακό δικαστήριο του Μίντελμπουργκ απεφάνθη ότι η προετοιμασία της Λόρα ήταν ικανή να τής εγγυηθεί ένα ασφαλές ταξίδι και ότι η τελική απόφαση ανήκει στους γονείς της.

Η Λόρα Ντέκερ σκοπεύει να ολοκληρώσει τον περίπλου πριν γιορτάσει τα 17α γενέθλιά της, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012, για να γίνει η μικρότερη ιστιοπλόος που πραγματοποιεί μόνη της το γύρο του κόσμου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου