Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινάει η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου αρχίζει η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Πατρέων, ενός νέου θεσμού που θα προσφέρει υπηρεσίες αγωγής και προαγωγής υγείας, καθώς και προληπτικής ιατρικής, σε ειδικές ομάδες συμπολιτών μας (οικονομικά ασθενείς, ηλικιωμένους κ.ά.).
Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται στο χώρο των τριών ΚΑΠΗ (Προσφυγικά, Αγυιά, Ζαρουχλέικα). Ιδρύονται κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) – Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Διοίκησης 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στελεχώνονται από ιατρούς Γενικής Ιατρικής – Επιμελητές ΕΣΥ, καθώς και από ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής.

Ο κ. Φούρας τόνισε ότι ο νέος θεσμός δημιουργήθηκε χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άμπετ Χασμάν, αλλά και στη συνεργασία των προέδρων του ΚΑΠΗ Νίκου Ζωγράφου, του ΔΟΥΠ Αντώνη Χαροκόπου, του Διοικητή κ. Γκούμα, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον επιστημονικό υπεύθυνο των Δημοτικών Ιατρείων, γενικό ιατρό Γιώργο Ματζουράνη.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρείων γενικός γιατρός Γιώργος Ματζουράνης επεσήμανε ότι οι γιατροί που στελεχώνουν τα Δημοτικά Ιατρεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον ελεύθερο χρόνο τους, γεγονός που πιστοποιεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του νέου θεσμού. Εκτός από τον κ. Ματζουράνη, οι γιατροί είναι οι: Κατερίνα Αποστολοπούλου, Γιάννης Λέτζας, Δημήτρης Λιάνας, Χαρά Σαμπαζιώτη.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Στα Δημοτικά Ιατρεία θα γίνεται μία προσωπική ολιστική αντιμετώπιση κάθε ασθενούς. Θα εξυπηρετούνται μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και δημότες από ασθενείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε ένα από τα ΚΑΠΗ και η προσέλευση των δημοτών θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Συμπληρωματικά, θα χρησιμοποιείται δύο ημέρες την εβδομάδα και το Ιατρείο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας. Στο Ιατρείο του Παμπελοποννησιακού θα παρέχονται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους οικονομικά ασθενείς δημότες αλλά και στους αθλούμενους χωρίς οικονομική ευχέρεια.

Η συνταγογράφηση των φαρμάκων στους ασθενείς που διαθέτουν βιβλιάριο Υγείας (πλην ΙΚΑ) θα γίνεται από τους γενικούς ιατρούς. Σε άλλη περίπτωση (βιβλιάριο απορίας) ο ασθενής θα κατευθύνεται στο Νοσοκομείο, για την δωρεάν χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων. Για ιατρικές εξετάσεις, οι ασθενείς με βιβλιάριο απορίας θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να κάνουν τις εξετάσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε πρώτο στάδιο, τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργήσουν πιλοτικά, δοκιμαστικά, με την προοπτική επέκτασης και βελτίωσης της λειτουργίας τους.
Οι υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων παρέχονται δωρεάν. 

Το πρόγραμμα λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων είναι το εξής:
  • ΚΑΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ (Κεντρικό – Βοσπόρου 7): Τρίτη & Τετάρτη, 9 π.μ.-1μ.μ. Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2610-311.060
  • ΚΑΠΗ ΑΓΥΙΑΣ (Ν. Καζαντζάκη) Τρίτη & Τετάρτη, 9 π.μ.-1μ.μ.  Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2610-453.907
  • ΚΑΠΗ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ (Αγ. Ιωάννη Πράτσικα & Αιδηψού 2): Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, 9 π.μ.-1μ.μ. Τηλέφωνο για Ραντεβού: 2610-339.638
Η λειτουργία τους αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Ζαρουχλεϊκων.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου