Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής διοργανώνουν ημερίδα κατάρτισης πάνω στη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών βιβλιοθηκών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eContent+ Open Science Resources με θέμα:
«Ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών για τη χρήση και την οργάνωση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού – Η χρησιμότητα των ψηφιακών βιβλιοθηκών»
την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00-14:00, στo Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιούπολη, Παν Πατρών, ΤΚ 26504 και το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μορφή εισηγήσεων και βιωματικού εργαστηρίου.
Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν φυσικές επιστήμες και είναι μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλους όσους εμπλέκονται στα projects της Α΄ Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν ψηφιακές βιβλιοθήκες με πλούσιο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς και εικονικά ή απομακρυσμένα εργαστήρια με τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν σειρά από πειράματα μέσα από τον υπολογιστή. Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν τρόπους που μπορούν να οργανώσουν το δικό τους ψηφιακό υλικό, να δημιουργήσουν δραστηριότητες με βάση το ανακαλυπτικό μοντέλο διδασκαλίας και να τις μοιραστούν με τους συναδέλφους τους μέσα από ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα οι θεματικοί άξονες της ημερίδας είναι οι εξής:
• Αναζήτηση εκπαιδευτικού περιεχομένου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα από ψηφιακές βιβλιοθήκες
• Οργάνωση ψηφιακού υλικού και δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με βάση το ανακαλυπτικό μοντέλο διδασκαλίας.
• Χρήση εικονικών και απομακρυσμένων εργαστηρίων για τη διεξαγωγή πειραμάτων
• Παραδείγματα ψηφιακών δραστηριοτήτων και σχετικού υλικού για τα Projects της Α΄ Λυκείου.
• Παραδείγματα ψηφιακών δραστηριοτήτων και σχετικού υλικού για τις διαθεματικές εργασίες του Δημοτικού.
• Μια μοναδική ευκαιρία για project: Ο διαγωνισμός “Formula1 in School” στην Ελλάδα
Οι εκπαιδευτικοί επίσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους, τεχνικές, μηχανισμούς και χρήση τεχνολογικών εργαλείων προώθησης των εκπαιδευτικών εργασιών τους με παρουσιάσεις σε συνέδρια όχι μόνο εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά. Επίσης θα επιμορφωθούν σχετικά με τις ψηφιακές βιβλιοθήκες, πλατφόρμες εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικών εργαλείων ώστε να διακριθούν σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις όπως τα «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και οι «Καλές Πρακτικές» του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης.
Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι o Δρ. Σοφοκλής Σωτηρίου και η κα. Ελευθερία Τσουρλιδάκη. Email: eleftheria@ea.gr - Τηλ: 210 81 76 790
Ημερομηνία εγγραφών στο σεμινάριο: από 09-02-2012 έως 21-02-2012
Συμμετέχοντες : ένας (1) εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο Π.Ε. και Δ.Ε. των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Ελλάδας με την προϋπόθεση ότι τα σχολικά προγράμματα θα αναδιαμορφωθούν, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν το ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ και να το στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eleftheria@ea.gr με επισήμανση για το σεμινάριο «Ημερίδα ενημέρωσης εκπαιδευτικών για τη χρήση και την οργάνωση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου