Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Διημερίδα για την πoλιτιστική μας κληρονομιά

Την πολιτιστική μας κληρονομιά όπως μεταφέρεται μέσα από λαϊκά παραμύθια, σπάνια έθιμα, παραδοσιακή κεραμική και ζωγραφική καθώς και παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές 18 σχολείων της Πάτρας στη διάρκεια Διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 6.μ.μ. και την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πατρών.

Την διοργάνωση ανέλαβε το Πολιτιστικό Δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Παράδοσις-Δρώμενα» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαφάνειας, και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή εκπαιδευτικών και μαθητών. Η πρωτοβουλία ανήκει στην εκπαιδευτικό του 17ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κα Σοφία Γιαννακάκη και συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες: 8/θ Πρότυπο Πειραματικό Δ.Σ. Πανεπιστημίου Πατρών, Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρυκόων, Ιδιωτικα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου, 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου, Δ.Σ. Ρίου, 2ο Δ.Σ. Πατρών, 10ο Δ.Σ. Πατρών, 12ο Δ.Σ. Πατρών, 15ο Δ.Σ. Πατρών, 17ο Δ.Σ. Πατρών, Δ.Σ. Ακταίου, 34ο Δ.Σ. Πατρών, 42ο Δ.Σ. Πατρών, 45ο Δ. Σ. Πατρών, 53ο Δ.Σ. Πατρών, 54ο Δ.Σ. Πατρών, 55ο Δ.Σ. Πατρών, Δ.Σ. Λουσικών, Δ.Σ. Κάτω Μαζαρακίου.

Στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επαφή τους μαθητές με το λαϊκό πολιτισμό αναδεικνύοντάς τον ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας και συνέχειας αλλά και ως σημείο επαφής των λαών.


Πηγή: xespao.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου