Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 13η διοργάνωση της Camera Zizanio

Κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απευθύνουμε το τελευταίο κάλεσμα για συμμετοχές στην Camera Zizanio.

Φέτος όμως τα σχολεία στην Ελλάδα δεν άνοιξαν. Όλος ο χώρος της παιδείας βρίσκεται σε αναβρασμό. Η δημόσια παιδεία φαίνεται να δέχεται το πιο σοβαρό πλήγμα μετά από τρία  χρόνια σκληρής λιτότητας. Το μέλλον των νέων υπονομεύεται. Συνθήκες μεγάλης κοινωνικής έντασης εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα.

Ίσως να μην είναι ο κατάλληλος χρόνος ή και χώρος για ένα φεστιβάλ νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, μπορεί να σκεφτούν κάποιοι. Πιστεύουμε το αντίθετο.

Η δημιουργία , το όραμα για το νέο, η νεανική ορμή είναι ο δρόμος για την έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα. Τα ενεργά κι όχι τα νεκρά κύτταρα της κοινωνίας μπορούν να  βρουν τις λύσεις. Και το Φεστιβάλ μας είναι ένας χώρος που αυτά τα κύτταρα βρίσκουν ενέργεια.

Γι αυτό η Camera Zizanio μαζί με το Φεστιβάλ Ολυμπίας δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση δεν αναδιπλώνονται. Θα είναι εδώ στο ετήσιο ραντεβού τους: για 16 χρόνια τώρα το Φεστιβάλ Ολυμπίας, για 13 η Camera Zizanio.

Και απευθύνουμε τώρα ένα ακόμα πιο δυνατό κάλεσμα για συμμετοχές στην 13η Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου 2013 στον Πύργο Ηλείας.
Όπως κάθε χρόνο επιδιώκουμε να συγκεντρώσουμε το σύνολο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας- τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό- και να στήσουμε πάλι τη μεγάλη μας νεανική γιορτή.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Ελλάδα παρατείνουμε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου