Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

1o Βραβείο στην Ευρώπη για το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Τα παιδιά δημιούργησαν ένα πρωτότυπο φωτογραφικό λεύκωμα όπου και διαγωνίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.  


Το βραβείο το έλαβαν για την εργασία τους  με τίτλο: Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου. Στην εργασία η οποία έγινε από τον Απρίλιο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο ,οι παππούδες τους είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την τάξη και έφεραν κάποια παλιά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και εξήγησαν στα παιδιά τις χρήσεις τους


 Στη συνέχεια, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν σε σκηνές από τις παλιές ημέρες που χρησιμοποιούν αυτά τα αντικείμενα. Οι καθηγητές τους φωτογράφησαν και να εκτύπωσαν τις εικόνες σε μαύρο και άσπρο για να υπάρχει η αίσθηση του παρελθόντος.


 Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής. Οι εικόνες αυτές είναι φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας καθώς αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων


 Τα παιδιά «σκηνοθετούσαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα των «γωνιών της παράδοσης» και επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς στο χώρο του νηπιαγωγείου μας (ένα παλιό πετρόχτιστο κτίριο) και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον αέρα της παλιάς εποχής.


Παρουσίαση της εργασίας τους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Το βίντεό τους είναι καταπληκτικό!
Τα συγχαρητήριά μας στις δύο νηπιαγωγούς Παπαδάκη Δήμητρα και Λαμπράκη Μαρία, στα παιδιά και στους γονείς τους. Μπράβο! Μπράβο!

Πηγή: http://www.hxonews.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο: