Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Google γιορτάζει την Ημέρα του Παιδιού με παιδικά χαμόγελα!


Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Google στο σημερινό της Doodle απεικονίζει μια ομάδα από παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, χαμογελαστά να κρατάνε τα χέρια.

Ημέρα του Παιδιού ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1954 και είναι σήμερα αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι η προώθηση της ευημερίας των παιδιών του κόσμου, ιδίως εκείνων που ζουν σε άθλιες συνθήκες, ή εκείνων που έχουν υποστεί βία, τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού λαμβάνει χώρα σήμερα, αλλά παρατηρείται επίσης στις αρχές του έτους από την Ινδία και άλλες χώρες . Η ημέρα που σηματοδοτεί την επέτειο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού , και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της βίας και εκμετάλλευσης που υφίστανται τα παιδιά σε όλο τον κόσμο .

Η εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Anthony Lake , δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι ελπίζει πως οι κυβερνήσεις δώσουν ένα ισχυρότερο φως για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά .

" Πολύ συχνά , η κακοποίηση συμβαίνει στις σκιές : απαρατήρητα , λαθραία , και - ακόμα χειρότερα - πολύ συχνά γίνονται αποδεκτά .

«Έχουμε όλοι ευθύνη να« κάνουμε το αόρατο , ορατό » - από τις κυβερνήσεις τη θέσπιση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την απαγόρευση της βίας κατά των παιδιών , από τους ιδιώτες, να αρνούνται να σιωπούν όταν γνωρίζουν... », είπε .

Η Ημέρα του Παιδιού στο Doodles της Google ακολουθεί τις προσπάθειες του Διαδικτύου για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας .

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου