Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Το Κόμικ στη Βιβλιοθήκη και την Εκπαίδευση

Ένα ταξίδι στον κόσμο των comics θα πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι στις 22 και 23 Ιανουαρίου στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά συστατικά της ξεχωριστής αυτής τέχνης μέσα από μια σειρά δράσεων και δημιουργικών εργαστηρίων της ομάδας Comicdom Press.

Οι μικροί μαθητές θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια δημιουργίας comics που θα λάβουν χώρα στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας, ενώ οι μεγαλύτεροι φίλοι της ένατης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την αξιοποίηση τoυ μέσου αυτού στις βιβλιοθήκες. Παράλληλα, στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών θα φιλοξενηθεί η έκθεση comics "Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι Το Τέλος". Μέσα από τις δράσεις αυτές αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο τα comics μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές.

Πιο συγκεκριμένα:Γράφοντας με Εικόνες (δημιουργικό εργαστήριο με τη χρήση comics για παιδιά Δημοτικού)
Η Τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό Μέσο, που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο, με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή Τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς «κώδικές» και τις τεχνικές της. Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός comics Μιχάλης Διαλυνάς σας συστήνουν την Τέχνη των comics, εξηγούν τη δομή και τη λειτουργία τους, σας ξεναγούν στα μυστικά της αφήγησης και σας προτρέπουν να γίνετε και εσείς δημιουργοί!

Τα Comics στις Βιβλιοθήκες (συζήτηση-εργαστήριο)
Τα comics αποτελούν πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα Μέσα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Σε δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες, σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσονται καθημερινά, νέα προγράμματα χρήσης της 9ης Τέχνης. Τί συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να καταγράψει και να συζητήσει το πώς μπορούμε να εντάξουμε τα comics στις βιβλιοθήκες και να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το δημιουργικό αυτό Μέσο.

Έκθεση Comics "Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι Το Τέλος"
Πώς φτιάχνεται ένα comic; Ποια είναι τα βήματα από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την έκδοσή του; Η έκθεση “Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι το Τέλος” μας ξεναγεί στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός comic μέσα από προσχέδια, εικονογραφήσεις και τελικές σελίδες από το ομώνυμο graphic novel των Χρήστου Μαρτίνη (σχέδιο) και Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου (σενάριο).

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου