Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η Ρωσία μετέφρασε το Σύνταγμά της στα Ελληνικά!

Το διάβασα σήμερα στο newsbomb.gr, ε, και όσο να ΄ναι έκανα το γνωστό συνειρμό: εκεί που όλα εμείς εδώ τα γράφουμε γκρικλις, αγγλικά και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο μας,να ΄σου οι Ρώσσοι το σύνταγμά τους το μεταφράζουν στα ελληνικά. Άλλο και τούτο!

Η μετάφραση έγινε, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του 1ου Ελληνορωσικού Νομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ρωσικού Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Σύνταγμα της Ρωσίας, την κρατική δομή και το σύστημα των ανώτατων Αρχών κρατικής εξουσίας, όπως και το δικαστικό της σύστημα.

Η Ρωσία όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει μια σειρά από κινήσεις με σκοπό να προσεγγίσει και να επενδύσει στην Ελλάδα. Όπως διάβασα μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο ο Πούτιν έχει προγραμματίσει επίσκεψη την άνοιξη στην Σπάρτη όπου θα προσκυνήσει, λέει, τους τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αυτοκρατόρων των Παλαιολόγων στον Μυστρά και ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην δημιουργία ενός Ορθόδοξου "κράτους"  στο Άγιο Όρος, κινήσες που δείχνουν την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε ιστορική μόχλευση όλων εκείνων που συνδέουν την Ρωσία με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο απ'ότι με την Δύση και την ΕΕ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου