Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

100χρονοι συμβουλεύουν πώς να φτάσετε τα 100

Ποιο είναι το μυστικό για μια μακρά και υγιή ζωή; Πολλές εφημερίδες έχουν πάρει συνέντευξη από υπέργηρους για να μάθουν τα μυστικά της μακροζωίας τους. Ιδού μερικά από αυτά:

Συμβουλή κυρίου 92 ετών στην Huffington Post: «Εγώ επιβάλω στον εαυτό μου να βγαίνει κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι μόνο για να περπατήσω γύρω από το τετράγωνο. Το κλειδί για να παραμείνει κανείς νέος είναι να συνεχίσει να κινείται "

Συμβουλές από 100χρονο γιατρό εν ενεργεία: "Μην παραιτήστε από την αγάπη".
"Η χρησιμότητα των βιταμινών; Ξεχάστε την. Και δεν ενθαρρύνω ούτε τις πολλές επισκέψεις σε γιατρούς. Ερωτευτείτε, παντρευτείτε. Το σεξ πρέπει να ενθαρρύνουμε."
 "Βρείτε χρόνο να κλάψετε."
"Ταξιδεύετε όσο είστε νέοι και μπορείτε. Μην ανησυχείτε για τα λεφτά. Η εμπειρία είναι μακράν πολυτιμότερη απ’ όσο θα γίνουν ποτέ τα λεφτά."
 " Μην συγκρίνετε . Ποτέ δεν θα είστε έτσι κι αλλιώς ευχαριστημένοι με τη ζωή σας."
 " Κάντε ένα πράγμα κάθε μέρα που είναι μόνο για σας ."
" Τις περισσότερες φορές, τα πράγματα λύνονται μόνα τους."
"Μάθετε να προσαρμόζεστε."

Σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα Washington Post, μια 100χρονη κυρία πήρε το δημοσιογράφο για μια βόλτα στην πόλη με το αυτοκίνητό της. Ιδού οι συμβουλές που του έδωσε:
"Ποτέ δεν έπινα, δεν κάπνιζα και δεν μπήκα σε διάφορους πειρασμούς. Και δεν άφησα τίποτα να με αναστατώσει, ιδιαίτερα την κυκλοφορία!"
"Δε μου αρέσει το άγχος . Δεν αντέχω τους εκνευρισμούς. Αν κάποιος είναι νευρικός, εγώ απομακρύνομαι. Μου αρέσει να είμαι γύρω από θετικούς ανθρώπους, που ανεβάζουν την ψυχολογία σου."

Τι άλλο; Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες συμβουλές φαίνεται να καταλήγουν σε ένα κοινό πυρήνα: ζήστε τη ζωή σας στο έπακρο.

"Να κοιτάτε τη δουλειά σας, και μην τρώτε πρόχειρο φαγητό.'
 "Το γέλιο σας κρατά υγιείς. Μπορείτε να επιβιώσετε  βλέποντας το χιούμορ σε όλα."
 " Να πάρετε μια καλή σύζυγο, να πίνετε δύο scotches τη νύχτα , και να είστε χαλαροί."
 " Μη μένετε ποτέ χωρίς ευθύνες.  Αν δεν έχετε καμία, βρείτε. Θα ενισχύσει την πνευματική σας δύναμη, θα σας δώσει ενδιαφέρον για τη ζωή και θα σας κρατήσει στη ζωή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα."
 "Δείτε τα όλα χαλαρά, απολαύστε τη ζωή, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Να κοιμάστε καλά, και να πίνετε ένα Bailey’s πριν ξαπλώσετε όταν είστε κρυωμένοι –θα ξυπνήσετε μια χαρά το επόμενο πρωί."

Πηγή:  http://mentalfloss.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου