Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πυρηνικός επιστήμων από κούνια!


Εκεί που άλλα παιδάκια παίζουν με την μπάλα ή άντε με τα κινητά τους ή τα ηλεκτρονικά τους υπάρχουν κάποια άλλα πραγματικά σπάνια που παίζουν τους επιστήμονες πριν καν καταλάβουν τι είναι στ' αλήθεια η ζωή. Η συζήτηση για τον Taylor Ramon Wilson, έναν πυρηνικό επιστήμονα από κούνια!

Γεννημένος στη Texarkana του Αρκάνσας το 1994 ο Wilson ενδιαφερόταν από πιτσιρικάς για ρουκέτες και τις επιστήμες του διαστήματος. Ως παιδί , κρέμασε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων στο δωμάτιό του και μέσα σε μια εβδομάδα είχε απομνημονεύσει ολόκληρο το γράφημα!


Στην ηλικία των 14, ο Taylor έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που μπορούσε να παράγει μια πυρηνική σχάση!
Και ήταν μόλις 14 όταν έχτισε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης στο γκαράζ των γονιών του Από τότε , έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για τις ιδέες και τα επιτεύγματά του στον τομέα της επιστήμης.  

Στο TED 2013, ο Wilson παρουσίασε μια σειρά από ιδέες του σχετικά με την κατασκευή μικρών υπόγειων αντιδραστήρων πυρηνικής σχάσης και εξήγησε γιατί θα μπορούσε το έργο του αυτό να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην επίλυση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Οι ιδέες του μαθαίνουμε ενθουσίασαν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

 

 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΔΩ, είναι εντυπωσιακή.  


Πηγή:  http://en.wikipedia.org/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου