Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, δεν ξέρω αν το έχετε μάθει, αν όχι, σας πληροφωρώ ότι απατεώνες μας έχουν περικυκλώσει από παντού. Αυτή τη φορά έχουν βάλει στο στόχαστρο τους λογαριασμούς των κινητών μας τηλεφώνων, αφού όπως μαθαίνω έχουν αναπτύξει ένα καινούριο κόλπο για να βγάζουν χρήματα εις βάρος των χρηστών. Γι΄αυτό κι εγώ σας ενημερώνω για να έχετε το νου σας και να μη μου πάθετε κανένα εγκεφαλικό, αν σας συμβεί κάτι τέτοιο. 
Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.

Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ, οι επιτήδειοι σε αυτό ακριβώς ποντάρουν: οι καταναλωτές να μην απαντήσουν και να καλέσουν πίσω στον αριθμό που έχει εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού τους. Αυτοί, όμως, οι αριθμοί είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλής χρέωσης.

Πώς στήνεται η κομπίνα:

    Γίνεται αναπάντητη κλήση στο κινητό (συνήθως νυχτερινές ώρες)
    Ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη κλήση και καλεί τον αριθμό για να δει ποιος τον αναζητούσε
    Το νούμερο που καλεί είναι μία διεθνής κλήση και μάλιστα εξαιρετικά υψηλής χρέωσης
    Λίγα δευτερόλεπτα «φουσκώνουν» το λογαριασμό 10 – 25 ευρώ

Οι αριθμοί στους οποίους δεν πρέπει να απαντούν οι συνδρομητές

    +3598920111 (Βουλγαρία)
    +37127913091(Λετονία)
    +375602605281(Λευκορωσία)

Επίσης οι απατεώνες στέλνουν και μαζικά sms σε τυχαίους αριθμούς και μετά περιμένουν οι συνδρομητές να καλέσουν πίσω προκειμένου να τους χρεώσουν και να εισπράξουν ένα μέρος τα διεθνών τελών κλήσεων.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου