Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο! Έρχονται αυξήσεις μισθών!

Ναι, από ότι φαίνεται είναι αλήθεια! Και οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 3 έως και 97 € παρακαλώ! Και μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι θα τις δουν στους μισθούς τους από τον επόμενο κιόλας μήνα! Απίστευτο; Μη βιαστείτε βέβαια να χαρείτε ότι η κυβέρνηση μοιράζει ίσως το πρωτογενές πλεόνασμα ή δεν ξέρω τι άλλο. Οι αυξήσεις θα προέλθουν από τη μείωση των κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση. Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς πιστεύω ότι η στιγμή που ο εργαζόμενος θα δει την παραμικρή αύξηση στο μισθό του θα είναι πολύ συγκινητική. Άντε βρε, και σε περισσότερα....


Σχεδόν δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στον επόμενο μισθό που θα λάβουν θα δουν... αύξηση. Για την ακρίβεια θα δουν περισσότερα χρήματα καθώς θα έχουν μειωθεί οι κρατήσεις.

Πλέον έχει καθοριστεί για κάθε κατηγορία εργαζομένου κράτηση 3% για την επικουρική ασφάλιση. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν μείωση αυτής της εισφοράς ως και κατά 50% η και 60%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η μείωση στο 3% των κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση ευνοεί ιδιαίτερα τους λεγόμενους παλαιούς εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που ασφαλίστηκαν πριν το 1993.

Η αύξηση που θα δουν στο μισθό τους οι εργαζόμενοι ξεκινάει από τα 9 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 97 ευρώ το μήνα.

Καμία διαφορά δεν θα δουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ καθώς η εισφορά τους ήταν και θα παραμείνει στο 3%. Αντίθετα οι εμποροϋπάλληλοι θα δουν μείωση από 1% ως και 4% στις ασφαλιστικές εισφορές τους, 2% θα μειωθούν οι εισφορές των χημικών, 2% των δημοσίων υπαλλήλων, 2% οι εισφορές των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας, 3% για τους γιατρούς των ταμείων, και από 1% οι εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα τουριστικά γραφεία.

Πηγή: http://www.newsit.gr
Αναρτήθηκε από:  ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου