Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επιμήκυνση του σχολικού έτους σχεδιάζει το Υπουργείο

Μεγάλα σχέδια έχει, όπως διαβάζω, το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το σχολικό έτος. Ο υπουργός δήλωσε, λέει στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ότι οι σχολικές αργίες παρά είναι πολλές και πρέπει να λιγοστέψουν. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο."

Επιτέλους! Τώρα το κατάλαβα! Φταίνε οι μέρες που είναι λίγες και τα παιδιά μας τα πλακώνουμε στα φροντιστήρια! Και άντε το επιμηκύνουν το έτος. Παιδιά, ποιος θα διδάξει τα μαθήματα, όταν φτάνει Φλεβάρης και τα σχολεία είναι χωρίς εκπαιδευτικούς; Βέβαια από την άλλη, αν σκεφτώ και λίγο απλοϊκά, περισσότερες μέρες, περισσότερο κουρασμένοι μαθητές, άρα γιατί να μην ξεκουραστούν τα παιδιά, άρα πάρτε και τη σχολική ανάπαυλα που δεν πέρασε πιο πριν;;; Πάντως ένα είναι σίγουρο: το υπουργείο ξέρει πώς να μας κρατά το ενδιαφέρον. Δε βαριέσαι ποτέ μαζί του.....

Και για να συμπληρώσω τις πληροφορίες το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ λέει ότι οι ειδικοί μελετούν να γίνουν οι εξής αλλαγές από το επόμενο σχολικό έτος: έναρξη από τις 5/9, επιστροφή μετά τα Χριστούγεννα στις 7/1 και όχι στις 8/1 και επιστροφή μετά το Πάσχα Τετάρτη του Πάσχα και όχι Δευτέρα του Θωμά.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου