Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Σχετικά με το 67 Δημοτικό Πατρών που "εξαφανίζεται"

Μετά από τις υποσχέσεις χρόνων για την κατασκευή νέου κτηρίου, τους ήρθε φθηνότερο και ευκολότερο να σβήσουν από το χάρτη το υπάρχον και να διασκορπίσουν τους 84 μαθητές του. Και δεν είναι το μοναδικό. Ακολουθούν οι δηλώσεις της Ομοσπονδίας Γονέων, των Ενώσεων Γονέων και της Μαρίας Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων του Ν.Αχαϊας και οι Ενώσεις Γονέων με ανακοίνωσή τους εκφράζουν  την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση του 67ου Δημοτικού σχολείου Πατρών. Οι γονείς τονίζουν τα εξής:

"Το Υπουργείο πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να έχει εκτιμήσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του εν λόγω σχολείου.

Στο χώρο του 67ου δημοτικού σχολείου είχε προγραμματιστεί μελλοντικά η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία γονέων και οι Ενώσεις  είναι κάθετα αντίθετες  με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,που προχωρά σε νέες καταργήσεις,υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί την υποβάθμιση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.


Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη διάταξη για την κατάργηση του 67ου δημοτικού σχολείου και επίσης να επανεξετάσει την απόφασή του για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε μαθητές,εκπαιδευτικούς και γονείς."
  Η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο κ. Κουνέλη Βασιλική και τον Αντιπρόεδρο κ. Μόσχο Δημήτρη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του σχολείου και τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονέων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“To δήθεν success story της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου εξακολουθεί να σαρώνει και τον κρίσιμο χώρο της Παιδείας. Εδώ και καιρό η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τηρώντας κατά γράμμα τις μνημονιακές υποχρεώσεις προς τους δανειστές και την τρόϊκα, καταργεί σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με μόνο κριτήριο την μείωση του «κόστους», δημιουργώντας παντού όπου μπορεί τάξεις με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιβαγμένα παιδιά.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φέτος μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων «εξαφανίζονται» 79 δημοτικά σχολεία και 67 νηπιαγωγεία!

Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.

Στην Πάτρα, αυτή τη φορά, γιατί το Υπουργείο σχεδιάζει και άλλα χτυπήματα,  στο στόχαστρο του Υπουργείου είναι το 67ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την κατάργηση και την διάλυση του.

Λάβανε μια απόφαση χωρίς καν να ερωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου. Λάβανε μια απόφαση χωρίς να πάρουν υπόψη τους ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων διαφωνούν με την κατάργηση του σχολείου.

Είναι προφανές πως η ρήση ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή, δεν έχει ακόμα φτάσει στα αυτιά του κυρίου Αρβανιτόπουλου. Άλλωστε αυτός είναι απασχολημένος με τα συμφέροντα  των φίλων του, ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει εκ νέου πως ενδιαφέρεται μόνο για δημοσιονομικά κριτήρια και για «εξοικονόμηση πόρων» και όχι για την εκπαίδευση.

Καταργεί ένα σχολείο από τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας και  σκορπίζει 84 μαθητές του δημοτικού σε άλλα σχολεία αδιαφορώντας για τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ μαθητών, γονέων και δασκάλων.

Λαμβάνει μια τέτοια απόφαση αδιαφορώντας για την εκπαιδευτική δουλειά που γίνεται σε ένα σχολείο κάτω από αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες γιατί εδώ και χρόνια το έχουν αφήσει να στεγάζεται σε κοντέϊνερ παρά τις υποσχέσεις για την κατασκευή νέου κτηρίου.

Είμαστε δίπλα στον αγώνα μαθητών, γονέων και δασκάλων για την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης αλλά και για την δίκαιη διεκδίκηση τους για την κατασκευή του σχολικού κτηρίου το οποίο κόλλησε μέσα στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και τις μεταφορές αρμοδιοτήτων που προκάλεσε στην αυτοδιοίκηση η επιβολή του Καλλικράτη.”
  

Πηγή:  http://www.thebest.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου