Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Όταν ο διευθυντής την "έχει δει" αυτοκράτορας;!

«Μαλλιά-κουβάρια» έγιναν δάσκαλοι και διευθύντρια χθες το μεσημέρι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας υποχρεώνοντας τους μαθητές να φύγουν.



Η διευθύντρια του σχολείου, που είχε τεθεί σε 6μηνη αργία για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, επέστρεψε στη θέση της και μήνυσε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, βάζοντας ως μάρτυρες τους δασκάλους.

Χθες το πρωί που αστυνομικός επέδωσε στους εκπαιδευτικούς τις κλήσεις μάρτυρα στην ανάκριση, έγινε το... έλα να δεις. Τασάκια και ανθοδοχεία εκσφενδονίζονταν, η διευθύντρια καταγγέλλει τους δασκάλους ότι της επιτέθηκαν, ο σύζυγός της μπήκε σαν... σίφουνας στο σχολείο να ζητήσει τον λόγο και οι μικροί μαθητές αποχώρησαν άρον άρον………….

Η Μ.Γ. πήγε ως διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας πέρσι και, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί της, από την πρώτη μέρα μιλούσε υποτιμητικά και απαξιωτικά προς τους εκπαιδευτικούς.

Το σύνολο αυτών κατέθεσαν καταγγελία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η διευθύντρια παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και από τις 25 Μαΐου μέχρι να εκδοθεί η απόφαση τέθηκε σε 6μηνη αργία. Η ποινή που της επιβλήθηκε, μετά την ένορκη διοικητική εξέταση, ήταν στέρηση μισθού για 15 μέρες και η διευθύντρια επέστρεψε στις 6 Νοεμβρίου στο ίδιο σχολείο, παρότι οι δάσκαλοι ζήτησαν από τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να μετατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα.


ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
Πηγή: http://www.ethnos.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου