Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ένα πάφερ φουσκωωωώνει!!!!

Τα  ψάρια μπαλόνια ή Pufferfish όταν φοβούνται, φουσκώνουν! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να τα βλέπεις!



Τα  ψάρια μπαλόνια ή Pufferfish ανήκουν στην οικογένεια των Tetraodontidae που περιλαμβάνει  τουλάχιστον 120 είδη. Ζουν στις τροπικές περιοχές , σχετικά σπάνια συναντώνται στην εύκρατη ζώνη, ενώ απουσιάζουν παντελώς από κρύα νερά . Είναι συνήθως μικρού και μεσαίου μεγέθους, αν και μερικά είδη μπορεί να φτάσουν και το ένα μέτρο!


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχουν αυτά τα ψάρια είναι ότι όταν κινδυνεύουν ξαφνικά φουσκώνουν και γίνονται τεράστια (σχετικά με το μέγεθός τους) μπαλόνια! Συγχρόνως εκκρίνουν τοξίνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εχθροί τους να τα καταπιούν.

Πιστεύεται ότι το Pufferfish είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο, μετά το χρυσό δηλητηριώδη βάτραχο. Ορισμένα όργανά του, όπως το ήπαρ, και μερικές φορές το δέρμα του, περιέχουν τετροδοτοξίνη και είναι ιδιαίτερα τοξικά για τα περισσότερα ζώα όταν τρώγονται.

Παρ 'όλα αυτά, το κρέας ορισμένων ειδών θεωρείται λιχουδιά στην Ιαπωνία, στην Κορέα και την Κίνα όταν μαγειρεύεται από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ που γνωρίζουν καλά ποιο μέρος του ψαριού είναι ασφαλές προς βρώση και σε ποια ποσότητα.


Πληροφορίες: http://en.wikipedia.org/
Φωτό: http://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/2hrfgb/a_bird_dropped_a_teeny_tiny_pufferfish_in_my_lot/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου