Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο σεβασμός ενός παιδιού αλλάζει το σχολείο του

Στις 20 Ιανουαρίου 2015 ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον ανέβασε στο μπλογκ humans of new york.com την παρακάτω φωτογραφία του 13χρονου Βιντάλ Τσάστανετ συνοδευόμενη με μια μικρή συνέντευξη: ποιο είναι το πρόσωπο που τον έχει εμπνεύσει πιο πολύ στη ζωή του. Η απάντηση του μικρού είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για το σχολείο του!!!!!


Ο 13χρονος απάντησε στο φωτογράφο ότι ο άνθρωπος που τον εμπνέει και τον επηρεάζει πιο πολύ είναι η διευθύντρια του σχολείου του. Στην ερώτηση του καλλιτέχνη πώς τον εμπνέει ο νεαρός Βιντάλ απάντησε: "Μας λέει ότι κάθε φορά που κάποιος εγκαταλείπει το σχολείο, χτίζουν ένα καινούριο κελί στις φυλακές. Και μια φορά είπε σε όλους τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και μας είπε, στον καθέναν από εμάς, ότι είμαστε σημαντικοί".

Η απάντηση του πιτσιρικά στους δρόμους μιας φτωχογειτονιάς της Νέας Υόρκης που μιλούσε με τόσο ενθουσιασμό, σεβασμό και θαυμασμό για τη διευθύντρια του σχολείου του εντυπωσίασε πολύ κόσμο, αρκεί να δείτε τις αντιδράσεις στο φέισμπουκ στο κάτω μέρος της φωτογραφίας. Εντυπωσίασε και το φωτογράφο τόσο πολύ, που θέλησε να γνωρίσει από κοντά τη συγκεκριμένη διευθύντρια. Έτσι την επισκέφτηκε στο σχολείο και στο μπλογκ του ακολούθησε η επόμενη ανάρτηση. 

Η κ. Λοπέζ λοιπόν, διευθύντρια του Μοτ Χιλ Μπρίτζις Ακάντεμι του εμπιστεύτηκε ότι το όνειρό της είναι να επισκεφθούν οι μαθητές της μεγαλύτερης τάξης το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν φιλοδοξίες. Τα περισσότερα από τα παιδιά της βλέπετε δεν έχουν βγει ποτέ πέρα από τη φτωχή και επικίνδυνη γειτονιά τους.

Τότε έπεσε η ιδέα και μαζί φωτογράφος και διευθύντρια, έκαναν έκκληση μέσω του ιστότοπου Indigogo για δωρεές
προς το σχολείο, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια. Και τότε συνέβη το ανέλπιστο. Μέσα σε πέντε μέρες συγκεντρώθηκε το ποσό του 1 και κάτι δολαρίων, χάρη σε 35.000 περίπου ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δώρισαν μικροποσά, από 1 έως 40 δολάρια!


Φοβερές αλλαγές θα γίνουν με αυτά τα χρήματα στο σχολείο και φυσικά θα καλυφθούν πολλά ταξίδια στο Χάρβαρντ, δέκα χρόνια θερινών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και υποτροφίες για τους καλύτερους μαθητές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Βιντάλ.

Ο 13χρονος και η διευθύντρια έγιναν διάσημοι, έχουν πάει σε ένα σωρό τηλεοπτικές εκπομπές και προχτές μάλιστα ήταν καλεσμένοι του πρόεδρου Ομπάμα!!!!

Όταν λες την καλή κουβέντα και μάλιστα σε έναν άγνωστο και τότε προκαλούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις......

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου