Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Επισκεφθείτε το Vouliwatch

Καινούρια Βουλή λοιπόν από σήμερα. Απλώς σας υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα Vouliwatch όπου μπορείτε να καταθέσετε προτάσεις, να θέσετε ερωτήσεις και να ελέγξετε τους βουλευτές-ευρωβουλευτές σας, να αξιολογήσετε την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, να κάνετε το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. 


"Μέσα από το Vouliwatch ο πολίτης φέρνει στο φως ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, ελέγχει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές για την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, τους αξιολογεί, καταθέτει προτάσεις και συζητά για θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Μπορεί ακόμη και να δει την ερώτησή του να φθάνει στην Βουλή με τη μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου (π.χ. αναφορά, ερώτηση, επερώτηση κλπ).

Από την άλλη πλευρά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (βουλευτές και ευρωβουλευτές) έχουν τη δυνατότητα να απαντούν ευθέως στους πολίτες, να ενημερώνονται για ειδικότερα ζητήματα, να προβάλλουν το νομοθετικό τους έργο και να αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία.


Με απλό και κατανοητό τρόπο καταγράφονται πληροφορίες που βοηθούν κάθε χρήστη της ιστοσελίδας να κατανοήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.".

ΕΔΩ η ιστοσελίδα του Vouliwatch στο facebook. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου