Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανεμόδεντρα: όταν η επιστήμη πραγματοποιεί τη φαντασία

Το δέντρο που βλέπετε, φίλοι μου, δεν είναι απλά ένα έργο τέχνης όπως θα νομίσετε πολλοί. Είναι μια καταπληκτική ανεμογεννήτρια που μοιάζει με αληθινό δέντρο και ενσωματώνεται πλήρως με το περιβάλλον της! Μια σιωπηλή ανεμογεννήτρια που μετατρέπει την παραγωγή ενέργειας σε έργο τέχνης!

Φωτό: http://www.goodshomedesign.com/artificial-wind-tree-uses-micro-turbine-leaves-to-generate-electricity/
Τρία χρόνια έρευνας οδήγησαν μια ομάδα από Γάλλους μηχανικούς στην παραγωγή των ανεμοδέντρων για τις αστικές περιοχές. Το κάθε ανεμόδεντρο έχει ύψος 7,60μ.  και αρκετά από αυτά κοσμούν την κοινότητα Pleumeur-Bodou της Βρετάνης στη βορειοδυτική Γαλλία.

Η ανεμογεννήτρια αυτή παράγει ενέργεια με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, χρησιμοποιώντας φυσικό πόρο και έχει μια ευχάριστη εμφάνιση, σε αντίθεση με τις κλασικές ανεμογεννήτριες. Η τεχνολογία της αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία  New Wind και η απόδοσή της είναι εγγυημένη από το γεγονός ότι είναι λειτουργική ακόμα και αν ο άνεμος είναι πάρα πολύ χαμηλός, κάτι που δεν συμβαίνει με τις άλλες κοινές ανεμογεννήτριες


Πώς δουλεύει; Μικρές τουρμπίνες τοποθετούνται στο εσωτερικό των φύλλων που περιστρέφονται με ελάχιστο άνεμο. Η New Wind ισχυρίζεται ότι η παραγωγή του ανεμίδεντρου εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των φύλλων που τοποθετούνται στα κλαδιά. Ένα ανεμόδεντρο των 2,5 κιλοβάτ μπορεί να τροφοδοτήσει  λάμπες του δρόμου των 15 LED και ένα των 3,5 κιλοβάτ μπορεί να επαναφορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.


Πηγές: http://www.goodshomedesign.com/, http://lenergiedavancer.com/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου