Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αθηνά - οικουμενικό e - σχολείο (δωρεάν μαθήματα)


Τη δυνατότητα διαδικτυακής εκπαίδευσης σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στη χώρα αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός δίνει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά».

Παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 10.000 βιντεομαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου, σύμφωνα τις δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου, Ιωάννη Κρόκου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το Πρόγραμμα διαπνέεται από τη διαχρονική αξία της οικουμενικότητας του Ελληνισμού και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια “κιβωτό της επιστήμης”, με στόχο τη διάχυση της γνώσης και τη διαφύλαξή της για τις επόμενες γενιές.

Το “Αθηνά” Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 αποτελώντας κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ”, της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κρόκος «δεν υποκαθιστά τα “κανονικά”σχολεία, αλλά με σεβασμό στο δύσκολο έργο του δασκάλου, στέκεται δίπλα του, με στόχο να διευκολύνει και να ενισχύσει την παραδοσιακή διδασκαλία.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 η ιστοσελίδα δέχθηκε έξι εκατομμύρια επισκέψεις από ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, Γερμανία, Βρετανία και πολλές άλλες χώρες.

πηγή: Anna's Pappa blog

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου