Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ

Μεγαλειώδης ήταν ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Παρέλασαν τα ελληνικά απογευματινά και ημερήσια σχολεία της παροικίας του Σίδνεϊ και ομογενείς κάθε ηλικίας τίμησαν τους ήρωες του ’21. Απολαύστε καταπληκτικές εικόνες!


Στην Αυστραλία ζουν περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες και ελληνικής καταγωγής, ωστόσο, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες είναι πολλοί περισσότεροι.

Η ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία απέδειξε για μια ακόμη φορά τη δύναμη, την ενότητα και τον ισχυρισμό ελληνισμό της, παράδειγμα προς μίμηση προς όλο το έθνος.


Παρέλασαν όλες οι σημαίες του Ελληνισμού, όπως οι σημαίες της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, οι σημαίες της Βορείου Ηπείρου, του Πόντου και η κίτρινη σημαία με τον Δικέφαλο Αετό της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας, που έχει υιοθετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Οι Έλληνες ομογενείς κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Μάρτιν Πλέις, όπου χιλιάδες Έλληνες έψαλλαν και τον εθνικό μας ύμνο σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου