Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" στην "Πολιτεία"


Από την Κυριακή 8 Νοεμβρίου άνοιξε η αυλαία της παιδικής σκηνής του Πολυχώρου «Πολιτεία» με τη θεατρική παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας". 

Από τις 15 Νοεμβρίου μάλιστα και μέχρι τις γιορτές, θα δίνονται δύο παραστάσεις κάθε Κυριακή, στις 11.30΄το πρωί και στις 5.30΄το απόγευμα. Επίσης τις καθημερινές θα δίνονται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία.

Το αξιολάτρευτο παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», δοσμένο μέσα από την αναμφισβήτητου κύρους καλλιτεχνική ματιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, θα παίζεται μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2010. Η σωρεία των παιδαγωγικών μηνυμάτων και των αξιών που παρελαύνουν μέσα στο έργο, εμπλέκεται αρμονικά και στιβαρά με τους ρυθμούς της περιπέτειας και της φαντασίας. Ο αλτρουισμός και η καθαρή σκέψη της Πεντάμορφης στέκεται αντίκρυ στην ιδιοτέλεια και την πονηριά των αδελφών της. Η αναμέτρηση της πεντάμορφης με το τέρας ουσιαστικά είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, ανάμεσα στην εξωτερική και την εσωτερική ομορφιά ή ασχήμια. Μόνο το βαθύ συνειδητό αίσθημα αυτοθυσίας και αγάπης μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας, να την ομορφύνει, να λύσει τα … μάγια της τερατομορφίας. 

Τη σκηνοθεσία και τα video της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Βούλτσος, τη μουσική ο Γιώργης Χριστοδούλου, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος, τα σκηνικά ο Neritan Delibashi , τα κοστούμια η Αθηνά Μακρυγιάννη, τις χορογραφίες η Λίλα Μιαούλη, τις μάσκες ο Βασίλης Λιακόπουλος με τη Χριστίνα Παπαζαχαροπούλου και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κατερίνα Τασσύ. 

Η διανομή των ρόλων της παράστασης έχει ως εξής: 

Στέλιος Σοφός Κορνήλιος (στο ρόλο του πατέρα)
Λίλα Μιαούλη Νένα(στο ρόλο της παραμάνας)
Μάριος Ντερντές (ναυτικός)
Μαρία Γκλαβά Άννα (πεντάμορφη)
Εύη Κουλαμά Ρωξάνη (αδελφή της)
Πέννυ Ζήκου Φλώρα (αδελφή της)
Γεράσιμος Ντάβαρης ((τέρας)

Το εισιτήριο της παράστασης είναι 10 ευρώ και είναι κοινό για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2610 342 200 και 2610 312 079. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου