κάθονται δυο δάσκαλοι του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, η Δήμητρα Μυλωνάκη και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, που σερφάρουν, προτείνουν, μοιράζονται, αλλά και παθιάζονται... Σας προσκαλούν στο ταξίδι της περιπλάνησής τους στην εκπαίδευση και στον υπόλοιπο κόσμο... και σας περιμένουν.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Μετά την τίγρη, ποιος έχει σειρά;
Οι χώρες της Ασίας «απέτυχαν παταγωδώς» να προστατεύσουν τις τίγρεις στο φυσικό τους περιβάλλον και τα εντυπωσιακά αιλουροειδή κρέμονται στο χείλος της εξαφάνισης, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ για την άγρια ζωή.
Περίπου 100.00 τίγρεις εκτιμάται ότι ζούσαν πριν από 20 χρόνια σε δάση της Ασίας, από την Τουρκία μέχρι την Κίνα και από τη ρωσική Απω Ανατολή μέχρι την Ινδονησία. Σήμερα απομένουν μόλις 3.200 άτομα και η έκταση των ενδιαιτημάτων τους έχει συρρικνωθεί κατά 93%.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη διεθνή διάσκεψη για τη Σύμβαση CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών) που πραγματοποιείται στη Ντόχα του Κατάρ.
Και τα έξι σύγχρονα υποείδη τίγρης κινδυνεύουν από την αποδάσωση και τη λαθροθηρία - οι γούνες τους είναι περιζήτητες, κυρίως για διακόσμηση, και τα οστά και άλλα μέλη τους χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακά φάρμακα. Ένα από τα υποείδη αυτά, η τίγρη της Νότιας Κίνας (Panthera tigris amoyensis) πιθανώς έχει ήδη εξαφανιστεί στη φύση.
Θυμίζουμε ότι το εμπόριο ειδών τίγρης απαγορεύτηκε από τη CITES το 1975...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου