Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

«Ιστορίες δέντρων»: Μαθητικά κείμενα για θεατρική παράσταση



Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων Α/θμιας και  Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με το Θέατρο «ΑΓΟΡΑ», ανέλαβε την πρωτοβουλία της δημιουργίας θεατρικής παράστασης βασισμένης σε κείμενα μαθητών με θέμα «Ιστορίες δέντρων».
 

Οι μαθητές που επιθυμούν, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα, μπορούν να στείλουν μια οποιαδήποτε ιστορία πραγματική ή φανταστική, μικρή ή μεγάλη – δεν ενδιαφέρει η έκταση, αλλά η υπόθεση και η πλοκή- που αφορά σε ένα δέντρο.
 
Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και σύνθεσης, από τη θεατρολόγο Ευανθία Στιβανάκη. Η παράσταση θα αποκτήσει διαδραστικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο θεατρικού κειμένου (μαθητική δημιουργία και θεατρική επεξεργασία) ώστε στην τελική της μορφή να παρουσιαστεί ως ολοκληρωμένη παράσταση από τη σκηνή του Θεάτρου ΑΓΟΡΑ.
 
Ευελπιστώντας ότι η παράσταση θα είναι έτοιμη το Μάιο του 2010, σας παρακαλούμε να  σταλούν οι  ιστορίες των μαθητών, με FAX ή ηλεκτρονικά, μέχρι την Παρασκευή 16-04-2010 στην Π. Ε. Α/θμιας  Αχαΐας (Fax 2610-277-569 ή e-mail: ecoea@dipe.ach.sch.gr). Στο τέλος του κειμένου να αναγράφεται το όνομα του μαθητή ή των μαθητών (αν πρόκειται για ομαδική εργασία), η τάξη, το σχολείο και το όνομα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου