Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο πιο όμορφος ποταμός του κόσμου


Το Caño Cristales, είναι ένας ποταμός που βρίσκεται στην οροσειρά de Λα Macarena της Κολούμπια και στις πρώτες-πρώτες ημέρες της υγρής εποχής μεταμορφώνεται πραγματικά στον πιο όμορφο ποταμό του κόσμου.
Τα νερά του Cristales Caño ρέουν από το νότο οροπέδιο Sierranía de La Macarena, ενός εθνικoύ πάρκου και μιας σειράς βουνών όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων και φυτών. Στην τραχιά έκταση του πάρκου βρίσκονται πολλές ανεξερεύνητες σπηλιές και αρχαιολογικές περιοχές με πετρογλυφικά που χρονολογούνται από τους προκολομβιανούς χρόνους. Ο ποταμός μήκους 100 χλμ  είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του εθνικού αυτού πάρκου.
Η κοίτη του ποταμού και τα βράχια είναι καλυμμένα με πράσινα και καφέ βρύα και άλγη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Κατά την έναρξη της υγρής περιόδου στις αρχές Οκτωβρίου και στις αρχές του Απριλίου, ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης υγρασίας και το φωτός του ήλιου αποκτούν πολύ εντυπωσιακά χρώματα που κυμαίνονται από βαθύ κόκκινο, κίτρινο και ροζ μέχρι μπλε, πράσινο και μαύρο.





Καθώς η υγρή εποχή προχωρεί, τα νερά βαθαίνουν και τα ρεύματα γίνονται δυνατότερα, κρύβοντας το κατώτατο σημείο του ποταμού και δεν αφήνουν το φως του ήλιου να φτάσει στα βρύα και τα άλγη του ποταμού με αποτέλεσμα οι υπέροχοι χρωματισμοί του ποταμού να χάνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου