Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Μαθητές Δημοτικού στην Κωνσταντινούπολη



Μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεως του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας με τις οικογένειές τους πραγματοποίησαν από 6 έως 10 Απριλίου 2010, ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους Εύης Γκατσοπούλου και Νίκης Γρηγορίου.
 

Συνολικά 77 γονείς και μαθητές στη Βασιλεύουσα διδάχθηκαν το καλύτερο μάθημα της βυζαντινής ιστορίας θαυμάζοντας την Αγιά Σοφιά, το αριστούργημα της τέχνης και της πίστης, τη Βασιλική Κιστέρνα, τον Ιππόδρομο, τη Μονή της Χώρας και τη Μπαλουκλιώτισσα όπου προσκύνησαν στους τάφους των Πατριαρχών.
Επισκέφθηκαν επίσης το Ζάππειο και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι με τους εναπομείναντες Έλληνες μαθητές.
Ταξίδεψαν ως την Πρίγκηπο και τη κλειστή - ακόμα - Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Δέχθηκαν τέλος με συγκίνηση τις ευχές από τον ίδιο τον Πατριάρχη που αποτελεί τη ζωογόνο εστία του Ελληνικού στοιχείου της Πόλης. Ο Πατριάρχης απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του και με ιδιαίτερη θέρμη αναφέρθηκε στην αλησμόνητη γενέτειρα των σημερινών Ραφηνιωτών, τη Τρίγλια της Βηθυνίας. Τους συνεχάρη για το προσκυνηματικό ταξίδι και τους προέτρεψε να μη λησμονούν την πατρίδα τους και τη κληρονομιά που τους άφησαν οι άξιοι πατέρες τους. Τους παρότρυνε να μην απογοητεύονται από τα ερείπια και τους τάφους αλλά να ελπίζουν διότι όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Ημείς Πιστεύουμε εις τον Αναστάντα Χριστόν τον Εγείροντα τους νεκρούς και ανυποχωρήτως προσδοκώμεν την Ανάστασιν των νεκρών».
 
ΠΗΓΗ: http://rafinastage.blogspot.com 
 
Συγχαίρουμε τους φίλους εκπαιδευτικούς και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου