Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δωρεάν ξενάγηση στα μνημεία της Χίου

Και παρόλο που το επίδομα του καλοκαιριού ήταν πέρα από κάθε φαντασία πήγα διακοπές, οι τελευταίες όπως το κόβω. Στη Χίο. Πολύ ωραίο νησί με εικόνες που δεν είχα ξαναδεί, τολμώ να πω (βλ. προηγούμενες αναρτήσεις).

Ένα από τα πράγματα που δεν είχα συναντήσει πουθενά μέχρι τώρα ήταν και η παρακάτω αφίσα την οποία είδα αμέσως μόλις έφτασα στο νησί:

Και ιδού η εξήγηση:

Η ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος "Τουριστική Πληροφόρηση και Υποστήριξη Μνημείων", σε συνεργασία με την 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υποστηρίζει την υποδοχή των επισκεπτών στο νησί της Χίου και τους προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις από διπλωματούχο ξεναγό, στα σημαντικότερα μνημεία του νησιού.



Το πρόγραμμα που συνεχίζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά ξεκινάει την 1η Ιουλίου και λήγει στις 31 Αυγούστου 2010, με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.

Άλλο ένα "Μπράβοοοοοοο!!!!" για τους Χιώτες, αφού οι ξεναγήσεις που παρακολουθήσαμε ήταν καταπληκτικές και μας έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος χρόνων το όμορφο νησί τους.
 
Γιατί δε γίνεται άραγε το ίδιο και σε άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ώστε ο Έλληνας να έρχεται σε άμεση επαφή με τον τόπο του και τους συμπολίτες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου