Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γνωρίστε το Δημοτικό Σχολείο Δημητριτσίου και το Α' Δημοτικό Σχολείο Λατσιών Κύπρου και θαυμάστε τη δουλειά τους

Το Δημοτικό Σχολείο Δημητριτσίου βρίσκεται στο χωριό Δημητρίτσι του νομού Σερρών που απέχει 22 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών και είναι έδρα του Δήμου Βισαλτίας.


Το Α' Δημοτικό Σχολείο Λατσιών διαθέτει συνολικά 12 αίθουσες διδασκαλίας, υπηρετούν σε αυτό 22 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 205 μαθητές και μαθήτριες.

Τα δύο αυτά σχολεία, λοιπόν, αδερφοποίηθηκαν  και οι Ε΄ τάξεις τους συνεργάστηκαν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2007 και έληξε το 2009 με μεγάλη επιτυχία.  

Στην αρχή τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δημητριτσίου της Ελλάδας και του Δημοτικού Σχολείου Λατσιών της Κύπρου έγραψαν από κοινού ένα οικολογικό παραμύθι με τίτλο  “μια σταγόνα ταξιδεύει” και στη συνέχεια, με πολύ κέφι, πρότειναν και δημιούργησαν ποικίλα και πρωτότυπα έργα  που έχουν σχέση με τα προβλήματα της λειψυδρίας και της μόλυνσης του νερού.

Η συνεργασία των δύο τάξεων στέφθηκε τελικά με μεγάλη επιτυχία αφού κέρδισε τη 2η θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό etwinning το Φεβρουάριο του 2009.

Μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Δείτε παρακάτω το παραμύθι που έφτιαξαν τα παιδιά.
Και εδώ μπορείτε να δείτε το χρονικό της συνεργασίας τους που τους οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία:


Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Είμαι ο Ζαφείρης Ζαπρούδης και θεωρώ μεγάλη τιμή να φιλοξενείται η δουλειά που κάναμε πριν δύο χρόνια στο ιστολόγιό σας.
    Mετά τιμής
    zzaproudis@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή