Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Φτιάξτε διαδραστικές ηλεκτρονικές αφίσες με το thinglink και αφήστε τους μαθητές σας να τις εξερευνήσουν

Λοιπόν, σήμερα σας έχω άλλο ένα πολυυυυυυυυυύ απλό online προγραμματάκι με το οποίο, όπως σας είπα, μπορείτε να φτιάξετε διαδραστικές ηλεκτρονικές αφίσες. Το Thinglink σας δίνει τη δυνατότητα με μία απλή εγγραφή (sign up) να ανεβάσετε από τον υπολογιστή σας ή από τον ιστό οποιαδήποτε φωτογραφία-εικόνα και να της προσθέσετε δράση. Πατώντας την επιλογή edit tag μπορείτε να βάλετε σημαδάκια στην εικόνα σας και σε εκείνο το σημείο να εισάγετε κείμενο, εικόνα, ή βίντεο. Γρήγορα, εύκολα, απλά.

Το αριστούργημά σας μπορείτε να το μοιραστείτε στο facebook, να το δείτε σε δ/νση του ιστού, ή να το ενσωματώσετε στο ιστολόγιο ή στον ιστότοπό σας.

Το Thinglink είναι τόσο απλό που θα μπορούσαν να το χειριστούν μαθητές σχεδόν όλων των τάξεων.

Εγώ δημιούργησα δύο αφίσες:


Τα μέρη του φυτού


 

Ονόμασε ό,τι βλέπεις.


Πώς να ενσωματώσεις μία αφίσα στο blogspot:
Πας στην ιστοσελίδα σου στο Thinglink κάνεις login, κάνεις κλικ πάνω στην αφίσα σου και τότε δεξιά σου φανερώνει μερικές επιλογές. Μία από αυτές είναι η επιλογή share. Πάτα την. Θα σου ανοίξει ένα παραθυράκι το οποίο επάνω έχει το σύνδεσμο της αφίσας σου και κάτω έχει τον κώδικά της (embed). Kάνε αντιγραφή τον κώδικα, έλα στο blogspot, στην ανάρτησή σου, πάτα το κουμπί HTML και τότε κάνε επικόλληση τον κώδικα. Όταν επικολληθεί ο κώδικας, πάτα το κουμπί "Σύνθεση" για να συνεχίσεις κανονικά την ανάρτηση. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Μπράβο σου που το μοιράστηκες μαζί μας! Το μπλογκ σου είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή