Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διευθυντής για τη Σχολή Δραματικής Τέχνης και ταινίες animation

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και το Διοικητικό Συμβούλιο του του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας , αποφάσισαν να προκηρύξουν τη θέση του Διευθυντή Σπουδών στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης που θα έχει την έδρα της στο Παλαιό Αρσάκειο Πατρών.

Αποφασίστηκε επίσης η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων για την προβολή ταινιών που αφορούν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό που έχει επαναληφθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Χανιά και Κέρκυρα στοχεύει στην αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσα από ταινίες animation από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα για τους μαθητές της Πάτρας, η θεματολογία των ταινιών που θα επιλεγούν θα αναφέρεται κυρίως στο θέατρο, τη μουσική, την όπερα και τον χορό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική εισήγηση της Χρυσάνθης Σωτηροπούλου, επίκουρης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και καλλιτεχνικής διευθύντριας του ANIMFEST, διεθνούς φεστιβάλ animation της Αθήνας.

Επίσης σε κάθε μαθητή θα δίνεται ένα dvd παραγωγής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, με το πρώτο ελληνικό τρισδιάστατο animation και ενός making of των σταδίων παραγωγής του.
Η είσοδος των μαθητών θα είναι δωρεάν.

Πηγή: THE BEST

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου