Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Σεμινάριο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, δράση «Συμπράξεις Comenius Regio» με τίτλο: «Έλα και τραγούδα: λαϊκές παραδόσεις», σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο: «Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν και διδάσκουν το μάθημα της Μουσικής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ιδιωτικά σχολεία-ωδεία καθώς και σε εκπαιδευτικούς που έχουν ενδιαφέρον στο αντικείμενο της Παραδοσιακής Μουσικής.
 
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και η μετακίνηση επιβαρύνει τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Η διάρκειά του είναι 24 ώρες (8 θεματικές ενότητες διάρκειας τριών ωρών η κάθε μία) και θα πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 27 Οκτωβρίου 2010, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (15:30 έως 18:30), στο Μουσικό Σχολείο Πατρών (Πάροδος Εβ 30, Εγλυκάδα). 

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι: 
ο Δημήτρης Γαλάνης (Καθηγητής Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Πρωτοψάλτης, Συγγραφέας, Συνθέτης, Χοράρχης), 
η Σάνυ Πέττα (Καθηγήτρια Σύνθεσης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ωδείου Paganini Πατρών), και
ο Σέργιος Βούλγαρης (Δάσκαλος και Καθηγητής παραδοσιακών οργάνων Δημοτικού Ωδείου Πατρών). 

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου επιμελήθηκε η Μαίρη Φραγκάκη, Υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Σίντυ Τασούλα και τοπικοί εταίροι είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, το Μουσικό Σχολείο Πάτρας  και το Ωδείο Paganini.
 
Απαραίτητη θεωρείται η δήλωση συμμετοχής και η παρακολούθηση όλων των ενοτήτων του προγράμματος. Πληροφορίες επιπλέον θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.comeniusregiopde.gr   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου