Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών το 2011

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων. Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν το σύνολο του έτους αυτού.

Σύμφωνα, επίσης, με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 4 περ. β του Ν. 3899/2010 για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού που θα διενεργηθούν στους κρατικούς φορείς του δημόσιου τομέα όσον αφορά την εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε, συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου με εξαίρεση τις μεταφορές προσωπικού που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄).

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα περιλάβει στα αιτήματα του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που εποπτεύει και αυτά του προσωπικού της Εκκλησίας που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα τα αιτήματα θα συνοδεύονται από στοιχεία για εκκρεμότητες διορισμών/προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι 31-12-10.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, του Χρήστου Κάτσικα
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου