Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ένα καύσιμο «γλύκα»

Ήλιος, αέρας και κυρίως ζάχαρη είναι τα κύρια συστατικά του οικολογικού καυσίμου, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια το σπίτι και το μηχανάκι του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Μιχάλη Καλογεράκη, από την περιοχή Κοκκίνη Φάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο επιστήμονας-ερευνητής έχει πάψει να αγχώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και για την αύξηση της τιμής της βενζίνης, αφού την έχει αντικαταστήσει με το οικολογικό καύσιμο που φτιάχνει ο ίδιος στο σπίτι του. Μετά από έρευνα, διαπίστωσε πως οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε καύσιμο.

Έφτιαξε λοιπόν μόνος μου έναν αποστακτήρα, τον οποίο τροφοδότησε κατευθείαν από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχει εγκαταστήσει στην ταράτσα και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού και άρχισε να μαζεύει οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη. Φρούτα που είχαν σαπίσει, σταφύλια, καρπούζια, πεπόνια, μέχρι ζαχαροκάλαμο.

Η συνταγή είναι απλή: Τα βάζει όλα σε μια πλαστική δεξαμενή, ρίχνει λίγη μαγιά και νερό. Ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα και αφού γίνει ζύμωση, το μίγμα αυτό μετατρέπεται σε καθαρό οινόπνευμα που χρησιμεύει ως καύσιμο. Με το σύστημα αυτό μπορεί να βγάλει δέκα λίτρα καύσιμο τη μέρα, τα οποία και αλύπτουν 450-500 χιλιόμετρα με το δίκυκλο. Το συγκεκριμένο καύσιμο είναι πεντακάθαρο και δεν αφήνει κατάλοιπα. Το επόμενο βήμα είναι να το δοκιμάσει και σε αυτοκίνητο.


Πηγή: Πράσινο + Μπλε
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου