Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους



Το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταπολέμηση και πρόληψη της Βίας στους αθλητικούς χώρους, υλοποιεί, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.), καινοτόμο πρόγραμμα ενημερωτικών επισκέψεων και βιωματικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές Γυμνασίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, από το χώρο του ποδοσφαίρου, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων οι αθλητές θα ενημερώνουν τους μαθητές για το φαινόμενο της Βίας στα γήπεδα και θα απαντούν σε ερωτήματά των μαθητών. Οι αθλητές μπορούν να οργανώσουν παιχνίδια δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται, παρουσία του Διευθυντή του Γυμνασίου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος και δε θα ξεπερνούν σε χρονική διάρκεια τα 60 λεπτά.

Τα Γυμνάσια που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα Γραφεία Φυσικής Αγωγής που ανήκουν. Τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής στη συνέχεια θα διαβιβάσουν τις αιτήσεις στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπ.ΠΔΒΜΘ προκειμένου να επιλεγούν τα Γυμνάσια, στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις για το σχολικό έτος 2010-2011.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου