Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αναστάτωση στο Δημοτικό Ωδείο Ρίου

Ανάστατοι οι γονείς των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρίου που είδαν ξαφνικά φέτος το ωδείο να συρρικνώνεται σε οριακό πλέον βαθμό, να υπολειτουργεί, να υποβαθμίζεται και ουσιαστικά να κινδυνεύει να εξαφανιστεί .

Εκπρόσωποι των γονέων συνάντησαν, στο παλιό Δημαρχείο Ρίου, τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον Βοηθό Δημάρχου Κώστα Μπουρδούλη, εξέθεσαν τα προβλήματα και ζήτησαν επίλυση αυτών. Έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει να διατηρήσει το ωδείο και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Έγγραφη διαμαρτυρία-επιστολή, υπογεγραμμένη από τους γονείς, κατατέθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου.

Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΡίου διεμήνυσε στους γονείς ότι η ίδια δεσμεύεται να λύσει άμεσα όλα τα δημιουργηθέντα κατά το τρέχον εξάμηνο προβλήματα (εξετάσεις-ακροάσεις, μαθητολόγια, κατάργηση Kodaly, θέματα διδακτικού προσωπικού, σταθερή γραμματειακή στήριξη κλπ), κάλεσε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου σε παραίτηση και ζήτησε από την προηγούμενη Καλλιτεχνική Διεύθυνση να αναλάβει και να επαναφέρει το ωδείο σε κανονική λειτουργία.

Παρ’όλες τις διαβεβαιώσεις, καμία λύση δεν έχει δοθεί ακόμα, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά σε βάρος των σπουδαστών. Οι γονείς, απελπισμένοι, ζητούν να δοθεί άμεση λύση, διαφορετικά είναι αναγκασμένοι να ψάξουν άλλα μουσικά ιδρύματα για τη συνέχιση των σπουδών των παιδιών τους, καθώς το κλίμα που επικρατεί από καιρό στο ωδείο είναι νοσηρό. 

Γιατί αφήνουν επιτρέπουν το Ωδείο να μένει ακυβέρνητο; Γιατί η γραμματεία του υπολειτουργεί ακόμα και η υπάλληλος ΔΕ της ΔΕΠΑΡίου -που όφειλε να βρίσκεται στη γραμματεία του Ωδείου σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό- εξακολουθεί να εργάζεται στη ΔΕΠΑΡίου και όχι στο Ωδείο; Γιατί  δεν έχουν λυθεί ακόμα σοβαρά θέματα διδακτικού προσωπικού; Γιατί άραγε αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα δεν έχουν την ευθιξία να αποχωρήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Γιατί η νέα δημοτική αρχή καθυστερεί να δείξει αποφασιστικότητα σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα;


Γονείς Σπουδαστών Δημοτικού Ωδείου Ρίου
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου