Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ζώα σε αιχμαλωσία


Φανταστείτε να έπρεπε να ζείτε όλη τη ζωή σας μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς να μπορείτε να πάτε πουθενά, χωρίς τις ανέσεις που χρειάζεστε, χωρίς φίλους ή συντροφιά, χωρίς τίποτα για να περάσετε την ώρα σας. Εφιαλτικό! Ακριβώς αυτό ζουν τα ζώα που περνούν τη ζωή τους στους ζωολογικούς κήπους ή ακόμα χειρότερα στα τσίρκο όπου εκεί πρέπει να περάσουν και εκπαίδευση...



Οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα. Κρατιούνται από την ουρά του προηγούμενου, όταν η αγέλη προχωρεί σε επόμενα εδάφη και για να αισθάνονται την επαφή, αλλά και για να μη χάνονται τα μικρά. Επίσης κρατιούνται από τις ουρές όταν φοβούνται. Το θηλυκό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι τόσο φοβισμένο και αισθάνεται τόση μοναξιά που κρατάει την ίδια την ουρά του!


Η Γη ανήκει σε όλους. Όχι μόνο στους ανθρώπους. Να θυμάστε: δεν υποστηρίζουμε ζωολογικούς κήπους και ιδιαίτερα τσίρκο με ζώα που τις περισσότερες φορές τα κακομεταχειρίζονται. Δε χρειάζεται να πληρώνουμε αυτές τις επιχειρήσεις για να δουν τα παιδιά μας από κοντά διάφορα σκλαβωμένα, φοβισμένα ζώα. Υπάρχουν εκατομμύρια καταπληκτικά βίντεο από τα οποία μπορούν να μάθουν γι' αυτά.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

2 σχόλια:

  1. Πόσο σημαντικά είναι τα όσα λες!!! Κανω αναδημοσίευση της ανάρτησής σου στον "Πλανήτης Για Ολους" να τη διαβάσουν κι άλλοι! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αναδημοσίευσα εδώ:
    http://planitisgiaolous.blogspot.gr/
    Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή