Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα 4 πιο επικίνδυνα φαγητά του κόσμου

Αγαπημένοι μου ταξιδιάρηδες αναγνώστες, άντε, πάλι σας χαμογέλασε η τύχη. Αν πράγματι σας αρέσουν τα ταξίδια και απολαμβάνετε να δοκιμάζετε γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου, το νου σας! Κυκλοφορούν στην πιάτσα φαγητά επικίνδυνα. Εγώ που νοιάζομαι για την υγεία σας βρήκα ποια είναι και σας τα παρουσιάζω:

Το Fugu  είναι αλλιώς γνωστό ως blowfish ή puffer ψάρι.  Περιέχει ένα δηλητήριο που ονομάζεται tetrodoxin που μπορεί να παραλύσει τους μυς και να σταματήσει την αναπνοή. Αν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο, θα μπορούσε να σκοτώσει αυτόν που το τρώει, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο για το δηλητήριό του. Στην Ιαπωνία, ο σεφ που μπορεί να σερβίρει αυτό το ψάρι πρέπει να έχει τρίχρονη εκπαίδευση.


Κάθε χρόνο, περίπου έξι άνθρωποι πεθαίνουν στην Κορέα, ενώ απολαμβάνουν ένα πιάτο Sannakji, ή χταπόδι wriggling. Επειδή διατίθενται ζωντανά στις αγορές της Σεούλ, οι βεντούζες αυτών των κεφαλοπόδων μπορούν κυριολεκτικά να κολλήσουν στο λαιμό και τα μάγουλα, με αποτέλεσμα να πνίξουν το άτομο που τα πλησιάζει.


Η προετοιμασία του Casu Marzu, ένα ιταλικό τυρί που σερβίρεται στη Σαρδηνία, απαιτεί να μείνει σε ελεύθερο χώρο για να επιταχυνθεί η ζύμωση. Σε αυτό το διάστημα, μύγες και άλλα περίεργα ζωντανά μπορούν να κάτσουν επάνω του και να γεννήσουν τα αυγά τους.  Η κατανάλωση του τυριού μπορεί να οδηγήσει σε κατάπωση σκουληκιών που κολλούν στο έντερο και προκαλούν έμετο και μυϊκές κράμπες.

Όταν μαγειρευθεί και φαγωθεί σωστά το φυτό ackee μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Συναντάται στην Τζαμάικα και όποιος το τρώει πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός.  Τρώγονται  μόνο τα κίτρινα μέρη στο εσωτερικό του. Τα κόκκινα και τα μαύρα μέρη μπορεί να είναι θανατηφόρα και η κατάποσή τους ναα οδηγήσει σε μοιραία πτώση του σακχάρου του αίματος.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου