Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Προβολές και Ξεναγήσεις για την Α/βάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο του Αφιερώματος στη Γαλλοφωνία

Σε συνέχεια του επιτυχημένου Αφιερώματος στη Γαλλοφωνία που οργάνωσε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (Μ.Ε.Τ.), του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας, διοργανώνεται κοινή δράση για τη Γαλλοφωνία σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης A/βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας που περιλαμβάνει:

15/θήμερη προβολή γαλλικού παιδικού ποιοτικού κινηματογράφου
που συνδυάζεται με ξεναγήσεις στην έκθεση
και σύντομες ξεναγήσεις γνωριμίας στο M.E.T.

Η έκθεση «La Bande Dessinée – Η Γαλλική ματιά στα κόμικς» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τη ΜΑΜΟΥΘ, που ειδικεύεται στις γαλλόφωνες εκδόσεις. Υλοποιείται στην Πάτρα ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Παραρτήματος Πάτρας του Γαλλικού Ινστιτούτου με το ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Β/βάθμιας. Είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Patrick Gaumer, συγγραφέα του Επίτομου Λεξικού του Παγκόσμιου Κόμικς. Μια από τις μεγαλύτερες σχολές κόμικς είναι η γαλλόφωνη. Οι γαλλικές και οι βελγικές Bandes Dessinées (B.D για τους φίλους), γεμάτες περιπέτεια και μυστήριο, διασκέδασαν πολλές γενιές αναγνωστών όλων των ηλικιών, οξύνοντας τη φαντασία τους. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Φεβρουαρίου έως και 15 Απριλίου 2011 και είναι ανοιχτή στο κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-14.00.

Η γαλλική ταινία που θα προβάλλεται από 14-18/3 και 11-15/4 στις 10.00πμ στο Αμφιθέατρο του Μ.Ε.Τ είναι «LE  PETIT  NICOLAS».
Τα σχολεία  θα μπορούν να επιλέξουν την ξενάγησή τους στην έκθεση και το Μουσείο πριν ή μετά την προβολή της ταινίας. Όσα σχολεία επιθυμούν την ξενάγηση πριν την προβολή, θα πρέπει να υπολογίσουν την προσέλευση των μαθητών τους, μία (1) ώρα πριν την έναρξη.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου