Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κοτόπουλο με Ουίσκι

Αγαπητοί μας αναγνώστες, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή για να κλείσετε τέλεια το πατρινό σας καρναβάλι:
Υλικά: 1 κοτόπουλο 1.200 γρ.
200 γρ. μπέικον
αλάτι
πιπέρι
1 μπουκάλι ουίσκι
λάδι
1 βάζο μαγιονέζα
Απαραίτητο: φούρνος

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι.
Προσθέστε  αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε οτι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα. Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου.

Προθερμάνετε το φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή ο θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά. Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε
σε κατάλληλο σκεύος. Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε
το κλείσειμο του ψοτόπουλου. Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία. Μετά απο ένα κετα.. όχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο, ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε, βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.
                 
Νυστε, λυστε, ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .
3 λοτήρια αρφότερα ....
        Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) ,
  καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο
              Φτάτε κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια
που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας
   μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω
μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι
               αργόμπερα
     σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επόμενη μέρα , πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα.
           
Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή : Κατσικάκι με τσικουδιά !!!

Πηγή: Ωχ το μάτι μου!!!
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου